Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos húsgombóc sótlan...

Paradicsomos húsgombóc sótlan és ízetlen mit tudok tenni utólag? Nem a szaft hanem a gömbök

Figyelt kérdés
Fura mert máskor is így csinaltam és jo volt most meg ízetlen, lehet másabb a hús vagy nemtudom
2021. júl. 25. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Megsózod, vagy sok szósszal eszed. Utólag már nem tudod fűszerezni.
2021. júl. 25. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos ettől tartottam enis.

Nah mindegx

2021. júl. 25. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos utólag már nem tudod a megfőtt gombócokat ízesíteni
2021. júl. 25. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

De a gömbök benne vannak a mártásban? Abban főzted? Sok van?


Annyit tudsz tenni, hogy a mártásba teszel még ízesítőket, bele a gombócokat, és felfőzöd, vagy legalábbis felmelegíted, mert ha be van sűrítve a mártás, akkor már könnyen leég, óvatosan lehet csak melegíteni.


Ha sok van, érdemes ezt megcsinálni.

Pár órát hagyd benne úgy melegen, aztán hűtsd le.

Ha sok van, ilyen 2-3 napos mennyiség, akkor annyi idő alatt valamennyire "homogenizálódnak az ízek, a természetes diffúzió miatt"

(de szépen leírtam ezt, szerintem Grécsi László most elmorzsol egy könnycseppet! :))


Szóval valamennyire felszívja az ízeket, ez fizikai tény, hogy mennyire, az a gombóc nagyságától, tömörségétől is függ.


Ha külön van a gombóc, extra sós meleg vízbe is beleteheted őket, néhány órára.

Ez olyan, mint a sóoldattal való sózás.

2021. júl. 25. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt akartam írni amit a #4-es úgyhogy nem írom le, én múltkor ugyanezt tettem és átjárta az íz a gombócokat is
2021. júl. 25. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
4 Igen benne vannak a mártásban abban főtt de a mártás íze jó a gombóc is jó végülis de elbirna több fűszert.
2021. júl. 25. 19:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy fűszer... hát az még nehezebben oldódik bele, mint a só..


Hát, melegítés előtt vágd fel a gombócot 4 felé, és szórd meg egy kis sóval, borssal, amivel akarod, melegítsd úgy, szerintem kb ez hozza a legkisebb energiabefektetéssel a legvállalhatóbb kompromisszumot.

2021. júl. 25. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor eszed, szétvágod a gombócokat, és akkor megsózod.
2021. júl. 25. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!