Paradicsomos húsgombóc sótlan és ízetlen mit tudok tenni utólag? Nem a szaft hanem a gömbök
Sajnos ettől tartottam enis.
Nah mindegx
De a gömbök benne vannak a mártásban? Abban főzted? Sok van?
Annyit tudsz tenni, hogy a mártásba teszel még ízesítőket, bele a gombócokat, és felfőzöd, vagy legalábbis felmelegíted, mert ha be van sűrítve a mártás, akkor már könnyen leég, óvatosan lehet csak melegíteni.
Ha sok van, érdemes ezt megcsinálni.
Pár órát hagyd benne úgy melegen, aztán hűtsd le.
Ha sok van, ilyen 2-3 napos mennyiség, akkor annyi idő alatt valamennyire "homogenizálódnak az ízek, a természetes diffúzió miatt"
(de szépen leírtam ezt, szerintem Grécsi László most elmorzsol egy könnycseppet! :))
Szóval valamennyire felszívja az ízeket, ez fizikai tény, hogy mennyire, az a gombóc nagyságától, tömörségétől is függ.
Ha külön van a gombóc, extra sós meleg vízbe is beleteheted őket, néhány órára.
Ez olyan, mint a sóoldattal való sózás.
Ja, hogy fűszer... hát az még nehezebben oldódik bele, mint a só..
Hát, melegítés előtt vágd fel a gombócot 4 felé, és szórd meg egy kis sóval, borssal, amivel akarod, melegítsd úgy, szerintem kb ez hozza a legkisebb energiabefektetéssel a legvállalhatóbb kompromisszumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!