Le akarok szokni a húsról, de nem bírom ki, hogy ne egyek. Mit tegyek?
?Évek óta egy deka forinttla nem támogattam,legalábbis szánt szándékkal a húsipart mert én csak kistermelőktől vásárlok..imádom a húst,és nem érdekel hoyg ezért megölték az állatot mert tudom,hoyg előtt e jó élete volt. te irtál baromságot azzal,hogy azzal magyaráztad valakinek hogy csak növényt eszel,mert minél magasabb életformát zabálsz emg közelebb kerülsz hozzá hogy VALAKIT ölsz meg..én egy dizsnót azért nem modnanék valakinek.
Egy db értelmes érvet nem tudtál felmutatni annak igazolására,hogy egy növényt mért tudsz tiszta lelkiismerettel betolni az arcodba,ha állatot meg nem..
Én erről beszéltem végig. Hogy én ezért nem eszek nagyüzemi húst, hogy ne szenevdjen az állat,igy is megölik igen,de ez az élet enni kell.. ha füvet zabálsz egész nap,azt is megölik miattad(--erre kellen mrá végre valami értelmeset reagálnod,hogy ez miért nem bántja az érzékeny lelkedet,és te miért nem vagy véresszájú gyilkos emiatt,én meg miért vagyok ha megveszem a piaci csirkét.
Ja és ahelyett,hogy alátámasztanád a véleméynedet érvekkel folyamatosan az én szavaimat forgatod ki,ami nemtudom miért van :
1.tényleg ennyire hülye vagy
2. engem akarsz idegesiteni
3. szövegértésre gyúrni kéne
ma 16:36 !
Te pedig egy db értelmes érvet nem tudtál felmutatni annak igazolására, hogy egy állatot miért tudsz tiszta lelkiismerettel betolni az arcodba, ha embert meg nem.
De minek is magyarázok valakinek, aki szerint a krumplihámozás egyenértékű egy disznó kivégzésével?!
1.Mindig nézőpont kérdése, hogy ki a hülye.
2.Aki ideges,tekintsen magába!
3.vöény, cska, megynugtatásukra, smemi, táplálékránc, szekeltiven, visszaolavstam, életete, forinttla
-Ha ezeket a szavakat megtanulnád leírni,elhiheted nekem, hogy az olvasóidnak javulna a szövegértése.
Ha mondjuk távolságba mérnék az egyes életek értékét, és hogy melyiket vagyunk hajlandóak ezért elvenni, akkor szerintem a 0-hoz képest ez lenne kb: Növények-1cm, állatok 10 cm, leginteligensebb állatok 20 cm, ember 5 km.
Szóval, hogy a növény, vagy állat életét veszed -e el, persze, van különbség, de nem olyan nagy, hogy emiatt vegának kéne lenni. Bizony, ezen a bolygón mi vagyunk a csúcson, és a táplálkozás érdekében ezt érvényesíthetjük is. Persze kínozni nem ok az állatokat.
ma 11:15!
Sok ember még a kutyák szintjét sem éri el, úgyhogy az 5 km igen erős túlzás.Mindenesetre érződik rajta, hogy mennyire semmibe sem veszed az állatokat!
Az emberiség ősei a törzsfejlődés korai szakaszaiban növényevők voltak és maga az ember is.Ezt sok minden bizonyítja pl.a növényevő fogazatunk,az emésztőrendszerünk,a kéz,ami zsákmányszerzésre,ölésre csak szerszámmal alkalmas-de ez már későbbi fejlődés eredménye.Az ember azért nem pusztult ki pl.a jégkorszak beköszöntével,mert képes volt áttérni a húsevésre és igy élte túl a klímaváltozát.
AZigaz,hogy vannak népcsoportok,ahol vallási meggyőződésből nem esznek húst.DE!!! Ott sok évszázados megfigyelés szerint táplálkoznak,naponta és csaknek minden étkezésük során fogyasztanak szóját,magvakat-diót,mogyorót,stb.-amelyek biztosítják a fehérjeszükségletet,ezért nincs hiánybetegségük.A vegetáriánus táplálkozás szabályait meg kell tanulni,akkor nincs hinybetegség.
Nekem meggyőződésem,hogy ésszerűen,vegyesen kell táplálkozni,nem kell túlzásba esni,nem kell húst,hússal enni és nem kell csak zoldséget és gyümölcsöt enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!