Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Le akarok szokni a húsról, de...

Le akarok szokni a húsról, de nem bírom ki, hogy ne egyek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 21:25
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 Jürgen válasza:
41%

65%

Nem elég, hogy hülye ateista vagy, de még gyopár is. Szerinted a grizzlymedve vagy a cápa nézi, hogy kit eszik meg? Megeszi még az embert is, micsoda barbár állat, nem ezért van teremtve, nem? Ez volt az IQ fighter válasz a hülye felvetésre.

Egyébként hogy a kérdésre is relevánsan válaszoljak: Lehet, hogy nem lesz nagy bajod a hús hiányától, de alapvető tápanyagok vannak benne, amikre szüksége van a szervezetednek és máshonnan nem nagyon tudsz hozzájutni. Lehet nélküle élni - lásd a vegetáriánusokat -, de a kérdés, hogy megéri-e. Szerintem valahol a vegetáriánusok biztos hátrányt szenvednek (akár fizikai, akár szellemi teljesítőképességben) a húsfogyasztókkal szemben. Egyébként ha sajnálod az állatokat, akkor bánj velük emberségesen, ahogy illik, és nyugodt lehet a lelkiismereted. :)

2010. jún. 4. 23:58
 32/68 anonim ***** válasza:
82%
Tényleg kell hús a szervezethez amitn mondta az egyik válaszoló? Azt hittem, hogy a legtöbb vitamin a gyümölcsökben meg a zöldségekben van...
2010. jún. 5. 08:42
 33/68 anonim válasza:
64%
Kb 15 évig voltam vegás, úgyhogy tapasztalatból mondom: ha vagy olyan szerencsés, hogy nem undorodsz a hústól, sőt kívánod, akkor le ne akarj szokni. Persze, klassz volt nem enni csak zöldet, pedig még divat se volt amikor elkezdtem... De amikor újra elkezdtem enni hirtelen tele lettem energiával, boldogsággal, kitartással és még teherbe is sikerült esnem :-). Úgyhogy ne gyárts elméleteket, ne divatozz, csúcsragadozók vagyunk és aszerint van összerakva a szervezetünk. Ez van.
2010. jún. 5. 10:02
 34/68 anonim ***** válasza:
64%

Az nem baj ha azért ölsz állatokat ,hogy megedd!Az a baj hogyha kapzsiságból ölsz élőlényeket!

Én nem sajnálom a csirkét amikor pörkölt lesz belőle,de nagyon sajnálom például azokat az elefántokat melyek csak az agyarukért vannak csapdába ejtve és leölve!Vagy a sikerélmény miatt agyonlőni egy nagyvadat!Ez a gusztustalan,nem amikor megeszed az erre tenyésztett baromfiakat!

2010. jún. 5. 10:31
 35/68 anonim válasza:
28%
Több, mint tíz éve fordítok szakirodalmat német és amerikai kutatóktól - az embernek nincs szüksége húsra. A világ legnagyobb élőlényei is vegetáriánusok, és mégis (hacsak orvvadászok nem ölik meg), sokáig élnek egészségben. Gondolj csak az elefántra, zsiráfra, stb. A hús csupán egy élvezeti cikk, mint a kávé, csoki, cigi, pia stb. Nem beszélve arról, hogy milyen érzés vérontással eleget tenni a saját élvezetnek. És még a Tízparancsolatban is ott van. Ne ölj! Amúgy pedig hogyan lehet különbséget tenni: a macskámat, hörcsögömet, kutyámat nem eszem meg, de a borjút, malacot, csibét simán. Hiszen annak ugyanúgy fáj a gyilkolás, mint bárki, bármi másnak. Az állat megölésekor rengeteg negatív energia szabadul fel, melyet a húsfogyasztással a szervezetünkbe viszünk, és ez különböző betegségek,bajok formájában megmutatkozik nálunk. Hiszen tudjuk: az energia nem vész el, csak átalakul. De a negatívból nem lesz pozitív. Nagyon sokat tudok a témáról, és szívesen beszélek róla. Saját tapasztalatom, hogy a húsmentes táplálkozásnak köszönhetően elmúlt mindennemű allergiám, és egyéb addigi bajaim is eltűntek.Egyébként pedig a témában csakis neked kell döntened, a saját érzéseidre, etikádra, szívedre hallgass. Több millión vagyunk már a Földön, akik nem vérontás árán táplálkozunk, és szavből kívánjuk, hogy mindenkihez eljusson ez a tudás. Hogy megértsék azt is, hogy a vegetarizmus lenne a leggyorsabb kiút a klímakatasztrófából. Egyébként nincs még elég bizonyíték arra, hogy magunk alatt vágjuk a fát? Nem veszi még midig észre sok-sok ember, hogy mennyi természeti katasztrófa van? Ez mind-mind a sok ember- és állatölés következménye, a mérhetetlen negatív energia!
2010. jún. 5. 13:25
 36/68 potyike ***** válasza:
100%
EGYÉL,eGYÉL,CSAK VÁLOGASS.Egyél sog halat,sovány baromfit és marhát.Kerüld el a sertést.Ennyi!A szer vezet minég megsúgja,hogy mit kíván.Csak ésszel válogass és ne ess át a ló tulsó oldalára,ne egyél húst hússal.Ennyi az én életfilozófiám.
2010. jún. 5. 14:35
 37/68 anonim válasza:
100%
Ennyi "okosságot" már rég olvastam, azt edd amit a szervezeted megkiván, Ő tudja mi kell neked.Én nem vagyok se húsimádó sem pedig vega, néha hetekig nem eszem hús aztán egyik nap rántott húst kívánok , másnap fasirtot és meg is eszem. Ja és imádom az állatokat.
2010. jún. 5. 15:18
 38/68 anonim ***** válasza:
73%

Több, mint tíz éve fordítok szakirodalmat német és amerikai kutatóktól - és ezt ki hiszi el egy iylen bődületes baromság után amit ide méltóztattál fosni ?

............ az ilyen istenbarmát kéne először megenni

2010. jún. 5. 18:52
 39/68 anonim válasza:
80%

Én kicsit több, mint 10 éve vagyok vegetáriánus. Nem érzem, hogy kevesebb lenne az energiám fizikailag. Épp ma estem túl a főiskolán két írásbeli vizsgán, tehát szellemileg sem érzek hátrányt. Feleségem "csak" 4 éve nem eszik húst. A múlt heti ultrahang alapján az augusztus elején születendő fiunk makkegészséges, akárcsak az anyukája.

Egyébként pl. Indiában van vagy egymilliárd vegetáriánus. Alapvetően ők sem élnek rövidebb életet, mint bárki más, és az egészségi állapotuk is hasonló, mint máshol. Persze, ezeket nehéz így megmondani, mert figyelembe kell venni helyi sajátosságokat (éghajlat, orvosi ellátás, lakáskörülmények, stb.), de alapvető különbség nincs.

Tehát, ha szeretnél leszokni a húsról, akkor egészségi aggályaid ne legyenek! Ha nem bírod ki sokáig, akkor én is a húspótlókat ajánlom. Fűszerezéssel csodákat lehet varázsolni belőlük. Ha viszont végképp nem bírod, akkor fogadd el ezt, és inkább egyél húst néha, minthogy pszichés problémákat gyárts magadnak ebből az ambivalens helyzetből!

Én még azt sem mondanám, hogy a vércsoport feltétlenül meghatározó. Láttam 0-ás vegetáriánust, akinek szintén nem okozott gondot a húsmentes életmód.

Na, mielőtt még nagyon sok lenne belőlem, abbahagyom. A lényeg: A klímaváltozás könnyebben megállítható lenne, ha az emberiség nem tartana haszonállatokat. Viszont a társadalom senkit sem kényszeríthet vegetáriánus életmódra. Szerintem.

A legjobb út tehát az erőszakmentesség minden téren.

2010. jún. 5. 19:28
 40/68 anonim ***** válasza:
78%
Én például még soha nem öltem meg egy állatot sem,még egy csigát sem tudnék eltaposni.Viszont hust azt eszem.Ilyenkor mi van?Irják sokan hogy az élvezet miatt ölnek a húsevők.Akkor én valamit nagyon elronthattam ha még nem öltem!!!!
2010. jún. 6. 09:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!