Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A tejtermékekben mi az egészsé...

A tejtermékekben mi az egészségtelen?

Figyelt kérdés
2017. szept. 13. 11:58
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
2017. szept. 13. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/36 anonim ***** válasza:
47%

a) az ember ugyan mindenevő, de az emésztőrendszerünk egyre kevésbé tudja feldolgozni a tejet 2-3 éves korunk után (ezért is lesznek sokan laktózérzékenyek idősebb korukra), tehát az emésztőrendszerünk nem a tejtermékek feldolgozására lett kitalálva. Egyes emberek a tejfehérjét nem tudják feldolgozni (Ázsiában meg az amerikai őslakosoknál ez elég gyakori).

b) a szarvasmarha az autópálya mentén legel, remek. A takarmányában mindenféle vacak van. Hormonok, hogy nagyra nőjön vagy hogy sokat tejeljen. Ugyanígy antibiotikumokat is kap. Nem tudjuk, hogy milyen minőségű vizet iszik. És a hormon- meg gyógyszermaradványok szépen bekerülnek a tejbe.

2017. szept. 13. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/36 anonim ***** válasza:
74%
Van aki nem tudja feldolgozni, van aki igen. Nekem ég 25 évesen semmi bajom nincs tőle.
2017. szept. 13. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/36 anonim ***** válasza:
68%
Én imádom a tejet, soha nem volt tőle semmi bajom.
2017. szept. 13. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/36 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk az egész család nagy tejivó, fejenként simán naponta fél liter, de van, hogy 1 liter tej is elfogy, mellette sok-sok tejterméket fogyasztunk. Értsd ezt a másfél évestől egészen a 75 évesig. Soha, senkinek nem volt problémája a tejtermékek fogyasztása miatt, igazából nagyon érdekes számomra, hogy néhány év alatt mennyire durva kampány indult a tejfogyasztás ellen, nyilván megvan rá a magyarázat (anyagi okok főként).
2017. szept. 13. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/36 anonim ***** válasza:
40%
Az már bizonyított tény, hogy az állati eredetű zsírfogyasztás és sok rákos megbetrgedés közt párhuzam vonható... nekem több nem is kell.
2017. szept. 13. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/36 anonim ***** válasza:
32%

Azt kellene már egyszer tudomásul venni hogy ezek az érzékenységek, betegségek csak a bolti , csinált , műtejtől vannak.

Az igazi tehén, házi tejtől semmi baja az embernek. A kis gyerek aki szopik annak nincs laktóz érzékenysége??

FURCSA !!!

Meg kell próbálni a házi tejet és a tartós "tejet" is megaltatni. Olyan rothadt büdös valami lesz abból a tejnek hazudott valamiből hogy elhányja magát az ember. Mig a házi tejből finom aludt tej lesz, tejföllel.

Régen nem ismerték az emberek az ilyen betegségeket , mint ezek amiket elő idéznek.

2017. szept. 13. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/36 anonim ***** válasza:
53%

A kisgyerek, aki szopik, ugyanúgy lehet laktózérzékeny, elég ritka, de van ilyen. A bélrendszerben az enzimek, amelyek lebontják a laktózt, azok egy idő után nem termelődnek egyeseknél, másoknál korlátozott számban.


Nekem a laktózérzékenységem a házi tejtől is simán előjön, szóval nem tudom, minek kell itt okoskodni.


Imádom a tejes holmikat, de próbálom a legkevesebb tejet fogyasztani, mert megy a hasam tőlük.


Komolyan, ti nem olvastok semmiféle újságot?

Nem, nem konteó a tej elleni harc. A szarvasmarhák a Föld nevű bolygó legnagyobb károsanyag-kibocsátói egyébként is.

2017. szept. 13. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/36 Lazy Lover ***** válasza:
34%
+ 7 de amit a boltba kapsz tej néven annak semmi köze nincs a tejhez....
2017. szept. 13. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/36 anonim ***** válasza:
74%

A világ népességének a 3/4-e nem tudja feldolgozni a laktózt (tejcukrot), mert nincs meg (vagy csak elenyésző mennyiségben van meg) a szervezetükben a laktáz nevezetű enzim.


Valamikor az őskorban, nem túl régen az európai emberben jött létre egy olyan génmutáció, amely lehetővé tette a szervezetében a folyamatos laktÁztermelést. Igen, az európai őseink ittak tejet. Vagy sajtot készítettek belőle (az érlelt sajtokban a laktóz átalakul másféle cukorrá).


Érdekes módon a spanyol vagy az olasz vagy a görög népességben nem sokan tudják feldolgozni a laktózt, se Ázsiában, se Latin-Amerikában, se Afrikában, ugyanis a csecsemőkor után leáll a laktáztermelés az emberi szervezetben.

2017. szept. 13. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!