Miért hiszi sok húsevő, hogy minden húsevő egészséges, és minden vegetáriánus egészségtelen?
Azért valljuk be, hogy ez a vegáknál minimum ugyanilyen mértékben előfordul, hogy a másikat alapvetően egészségtelennek tartják, pedig aztán dédim se tudja mi az a vegetarianizmus,mégis idén tölti a 88-at elég jó állapotban.
Ez nem hinném hogy kifejezetten elválasztható lenne húsevésre, és annak elhagyására. Attól is függ, hogy milyen életmód mellett dönt az ember vegetarianizmus mellett,illetve hogy tudatosan pótolja-e a kieső tápanyagokat, vagy csak szimplán nem eszik húst, és emiatt sok minden hiányzik a szervezetéből.Mert valljuk be, manapság sajnos ritka hogy az emberek utána olvasnának valamit, főleg mikor vegának lenni sokszor divat is a tinik közt, hogy "különcök" lehessenek.
"sok húsevő" -> "néhány húsevő" Na, lassan kiderül hogy 1 ember szólt be eddig. Tényelg kíváncsi vagyok az érvére, mert ez így nem túl konkrét.
Egyébként Magyarországon viszonylag magas a szív- és érrendszeri betegségek, 2-es cukorbetegség, veseproblémák száma. A többség pont leszarja, vagy fogalma sincs a táplálkozásról.
én azon vagyok kiakadva, mikor folyton azzal jönnek, hogy ha vegetáriánus vagy, akkor egyoldalúan táplálkozol, ha meg eszel húst, akkor tök egészségesen..pedig a húsban közel sincs meg minden nyomelem, vitamin, stb.
pedig simán lehet, hogy a húsevő mindennap rántott húst eszik sült krumplival. az aztán marhára változatos.
Van már erre jó pár tanulmány, ami azt igazolja, hogy sokkal egészségtelenebbek voltak a vegetarianusok, de hát keress rá a neten.
Egyik ismerősömnek olyan csigolyakopása van, 30 évesen, mint egy 70 évesnek, ezt mondta neki az orvos. Meg , hogy egyen húst. Ne eszik azóta se, és gyenge is az immunrendszere...
Hát nem tudom, én mégy ilyennel nem találkoztam, aki ezt mondta volna, én ugyan nem vagyok vegetáriánus, de ha ilyet hallanék az biztos, hogy körbe nevetném. :)
Az én véleményem viszont az, hogy igazából egyik oldal se egészséges, hogyha csak úgy eszik vki, tehát szerintem az egyensúlyon kellene lennie a hangsúlynak, kell a hús is, kell a zöldség/gyümölcs is, a hal is. Továbbá szerintem a mai élelmiszereinket nézve ez a vita nagyban felesleges, mert kb. minden "egészségtelen", a bio élelmiszereken kívül. Viszont, ha már a bio élelmiszereket emlegettem, az se jó szerintem, ha semmi "egészségtelen" nem jut a szervezetbe be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!