Mennyire egészséges, egészségtelen a szervezetnek, ha mindig félkész, vagy épp fagyasztott kaját eszek? Sajnos a munkám miatt nem érek rá nap mint nap főzőcskézni. A pizza is gyorsan kész a sütőben.
Nem kell nap mint nap főzőcskézni.
El kell tervezni, hogy mikor mit. Pl. ha vasárnap megfőzöl, az elég keddig, ezután szerdán, az elég péntekig. Így csak 1x kell főznöd egy hétköznap. Péntek-szombat meg ehetsz változatosabban is, akkor nem kell 3 napig ugyanazt.
A rakott ételek, főzelékek, levesek, pörköltek, tésztaételek (spagettitől a tejszínes lazacos tésztáig bármi), rizses ételek (rizses hús, rizottó) mind készíthetőek nagyobb mennyiségben ugyanakkora erőfeszítéssel. A pizzát is meg lehetne oldani máshogy: lehet NEM fagyasztott, csak hűtött tésztát kapni, amire te teszed a friss feltétet és a szószt. MAga a tészta sem agyontartósított ebben az esetben, nemhogy a rajta találhatók. De pl. egy szelet húst kirántani vagy natúran kisütni 5 perc hétköznap is, nem is beszélve mondjuk egy tepsis krumpliról hagymával, héjában sült krumpli, tepsis hagyma, palacsinta (bár ebből is elkészítheted a tésztát és mindennap kisüthetsz amennyit szeretnél, ráadásul sósan, sajttal-sonkával-zöldségekkel is finom), ezek is kb. fél óra bajlódással megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!