Miért hiszi sok húsevő, hogy minden húsevő egészséges, és minden vegetáriánus egészségtelen?
- OFF -
Csak a kedvedért: "Utolsó: igen, a hal is hús, de nem olyan hús, mint egy patás vagy baromfi eredetű hús! Ezt nem olvastad a tanulmányokba?:)
Látszik mennyit értesz hozzá, ha egy kalap alá veszed a hal húsát a többi féle hússal!:D"
Kiemelve: "IGEN, A HAL IS HÚS".
Azért, az már eléggé ciki, hogyha vki nem tud szöveget értelmezni és leáll a másikkal értelmetlenül kötekedni!
így már látható, hogy ÉN nem beszéltem külön kategóriáról? Hogy nem említhető egy kalap alatt a többi hússal, az nem ugyanazt jelenti, amit te beképzeltél magadnak!
Mondjuk talán azon akadtam ki, hogy visszamaradottnak neveztél, csak, mert képtelen voltál szöveget értelmezni!
Te meg tanulj meg előbb olvasni!
Csak emlékszem, még kémia órán azt mondta a tanár (bőven elmúlt 60 éves), hogy hús nélkül nem lehet egészségesen élni. Aztán eljutottunk odáig, hogy najó, de ahhoz iszonyatosan kell ügyelni a változatos étkezésre. De hány olyan ember van, aki reggel szalámis kenyeret eszik, délben rántott húst, este megint felvágottat? Hol itt a változatosság?
Az osztályban ki is tört egy veszekedés, és tényleg egyértelműen úgy tűnt, mintha a húsevés egyenlő lenne az egészséggel.:D Mintha egyikük sem lenne fáradt, gyenge, sápadt, lennének lila karikák a szemeik alatt, vagy betegednének meg havonta..
Kérdező, az ilyen tanárokon, sőt az osztálytársaidon sem nagyon kell meglepődni. Csak gondolj bele, hogy a tanár még a jó kis kommunizmusban íródott propagandakönyveken nevelkedett, ti meg az épphogy egy fokkal jobb 80-90-es években íródott poszt-kommunista szaron.
Manapság azért már egészen máshogy állnak ehhez, nyugat-európában kifejezetten támogatott is a vegetarianizmus. De Magyarországon is évente vannak orvosi konferenciák a témában, továbbképzés gyanánt. A mostani egyetemi képzés során sem az a nézet már táplálkozástudományi témákban, hogy "húsnélkülmeghalszmertcsak".
De a változáshoz idő kell...
Most akkor csak hogy leereszkedjek a te szintedre:
Hát ez hihetetlen. Foglalkozzatok már saját véleményetekkel, és ne a másét kritizáljátok!
Tanulmányokról volt szó, csak betettem egy tanulmányt. Vagy mi a probléma? Hogy írták benne, hogy a vegetáriánus étrendnek is vannak hátrányai? :D Olyan nehéz felfogni az egyensúly témáját? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!