Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért hiszi sok húsevő, hogy...

Miért hiszi sok húsevő, hogy minden húsevő egészséges, és minden vegetáriánus egészségtelen?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 26. 22:56
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
Hát igen, én egy romlott, és antiszociális ember vagyok.:-)
2014. jún. 8. 10:24
 42/48 anonim ***** válasza:
39%
Semmire nincs garancia. Ehetsz egész nap vitamint, vitaminos jó minőségű élelmiszert, sportolhatsz okosan, élhetsz stresszmentesen, úgy is beteg lehetsz. Mindegy, hogy vega vagy nem. A húsnak is van sok jó tulajdonsága. Valaki viszont kiütéses lesz a krumplitól vagy az amaranttól. Mindenki egye azt, ami jót tesz a szervezetének. De ha a genetikádban benne van valami, akkor ott sérülékeny vagy és ezen napi 5 kiló gyümölcs sem fog segíteni, sőt semmilyen életmód. Attól még hogy valaki kívülről attraktívnak néz ki, az nem jelenti, hogy egészséges is. Hány szép de beteg ember van! Arról pedig már ne is beszéljük, hogy mentálisan hány beteg ember van, aki kívülről pedig jól meg van csinálva (bár ez is ízlés kérdése). De előbb-utóbb kilóg a lóláb.. A külcsínt meg lehet csinálni, ismerjük az előtte-utána fotókat, de a belső dolgokat csak nehezen tudjuk "kozmetikázni". Lehet, hogy szép testünk lesz az egészséges táplálkozástól, a sporttól, de az agyunkkal nem foglalkozunk. Pedig az agyunknak rengeteg kalóriára van szüksége!
2014. jún. 8. 14:57
 43/48 A kérdező kommentje:
Utolsó ne haragudj, tényleg, de...
2014. jún. 8. 20:22
 44/48 A kérdező kommentje:

Igazad van, volt már olyan ember, aki whiskeyvel kezdte a napot és napi két dobozzal szívott, mégis 108 évig élt. De tényleg. Akkor hajrá mindenki;

-fel a kábítószerre

-az alkoholra

-és a cigarettára

-ne mozogjunk

-ne együnk gyümölcsöt

-zöldséget főleg ne

-zabáljunk szalámit virslivel "mert abban sok a fehérje"

-igyunk kólát literszámra

-yolo

Moral of the story: egyszer mind megdöglünk, kit érdekel.

Kit érdekel, ha:

-állandóan fáradtak vagyunk

-25 évesen elkezdtünk ráncosodni

-állandóan fülig érő lila karikák vannak a szemünk alatt

-a rövid shortban a narancsbőrünk röhög egész Budapest

-mire felérünk a harmadikra megdöglünk a fáradságtól

-minden pénzünket dohányra költjük

-nem érezzük jól magunkat a bőrünkben

Végül is, úgyis megdöglünk.

2014. jún. 9. 00:03
 45/48 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, úgy látom, nem vetted észre, hogy a kérdésedre válaszoltam. Egyébként az utóbbi szösszenetedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem mindegy, hogyan halunk meg. Mint ahogy az sem, hogyan élünk. Lehet szajkózni ugyanazokat a közhelyeket, mert a mai ember állandóan magával van elfoglalva, bedől a legújabb irányzatoknak (táplálkozás is), izmosak, de egy kertet nem tudnának kigyomlálni, mert nem bírnák szusszal, meg kitartással (persze minek, úgyis parkosítanak..) és ilyenkor jön elő, hogy mentálisan is problémák vannak, mert minden ugye a fejben dől el. Aztán úgy élünk, hogy nem eszünk jókat, mert furdalna a lelkiismeret, ja meg megszólnának az emberek! (mert pl. téged még ez is érdekel), úgyhogy aki ronda, kövér, az ne is menjen utcára.. Azon stresszelünk, hogy a többi nő nehogy kiközösítsen minket, mert nem ugyanabban az egyenjelmezben vagyunk, mint egyébként mindenki. Még annyit, hogy szerény véleményem szerint a két világháború között élő emberek a rosszabb körülmények ellenére is sokkal egészségesebbek és erősebbek voltak, mint mi. És sokkal szebbek is. Pedig akkoriban még nem volt divatban sem a vegán étkezés, sem a vitamintablettázás. Akkor a járványok tizedeltek, a szegénységgel (is) összefüggő betegségek (tüdőgyulladás stb). Most pedig a rák, az pedig senkit nem kímél, legyen sportos, gazdag, vegán, húsevő, teljesen mindegy.
2014. jún. 9. 02:08
 46/48 A kérdező kommentje:
Te komolyan azt hiszed, hogy puszta szerencse, ha valaki nem lesz rákos?:) Kész vicc, komolyan.
2014. jún. 9. 13:41
 47/48 anonim ***** válasza:
58%
A :) jelet elhagytam volna az előző kérdésből. A rákbetegségnél eszembe nem jutna ilyen jelet tenni. Az igazság az, hogy a családomban és csak az ismeretségi körömben is eddigi életem során legalább 20 embert tudnék említeni, aki rákos volt és vagy meghalt vagy nem. Láttam rákos beteget, aki két évig haldokolt, miközben fokozatosan mondta fel a szervezete a szolgálatot. Soha nem gondoltam rá és bár nem ez a megfelelő szó, mégis fején találtad a szöget, hogy a szerencsén múlik. Nem tudni, ki miért hal bele és ki miért nem. És bár vannak rák fajták, amiket összefüggésbe lehet hozni dohányzással, alkohollal, zsíros ételekkel, de van rákfajta, ami nagyon sok tényezős, ilyen pl. a mellrák. Sok oka lehet, a legkülönbözőbb félék (genetikai, pszichés, nőgyógyászati, környezeti stb és amiket még biztos nem tudunk), szerencsés, aki nem lesz beteg és szerencsés az, akit meg tudnak gyógyítani. Van, aki a kezelések ellenére is meghal. Innen és onnan is van példám sajnos. Szóval szerintem ez egyáltalán nem vicces! Az hogy az ember egészsége csak egy tényezőtől függne, mint pl. eszik-e húst vagy nem, ez már tényleg vicces.
2014. jún. 10. 22:31
 48/48 anonim ***** válasza:
58%

Egyelőre úgy látom, hogy a legtöbb bajt a stressz okozza. Az unokatestvérem is hiába volt vegetáriánus, állandóan beteges volt, amiben szerintem nagy szerepet játszik az is, hogy állandóan meg akar felelni, folyamatosan retteg, ki mit szól, mi lesz, ha elront valamit, stb.

Aztán itt a testvérem, aki eszik húst, szinte semmi zöldet nem eszik, mert nem szereti. Nem érdekli, ki mit gondol, mindenre csak legyint, sokat mosolyog. ÉS semmi baja.

A magyar egy rendívül stresszes nép. Nem is csodálom, nálunk késnek legtöbbet a vonatok. Ráadásul mindig.

2014. szept. 20. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!