Aki leszokott a húsevésről mit tapasztalt? Érdemes volt?
És a rántott zellert próbáltátok már? Nagyon finom, imádom. Szerintem az viszi a pálmát a rántott zöldségek között.
Én kb 3 évig nem ettem husit, mert egy disznóvágás alkalmával megundorodtam tőle. Semmi változást nem vettem észre. 3 év után egy ismerősöm házi kolbászt evett melettem és kértem belőle. Egy fél karikát ettem először. Most már a csirkét megeszem, de a disznóhúst nem eszem, csak kolbász formájában és max 2 karikát. Marhát évente talán háromszor eszem, abból kétszer tartárbifszteknek. Na, az aztán a nehezen emészthető! Két napig nem vagyok éhes utánna.
A vegetarianizmus az emberi butaság csúcspontja. Arra lett a szervezet kitalálva, hogy MINDEN evő legyen.
Jaj szegény állatok... gondolkozzatok el azon, hogy a mezőgazdasági növénytermesztéshez hánymilliárd tonnányi erdőt vágtak ki, ezért hány állat pusztult el. Hány bogarat VÉDETT vakondot lepkét irtanak ki naponta különböző permetszerrel, és hány madár és egyéb ragadozó éhezik, mert megölték a tápanyagforrásául szolgáló rovarokat...
Miért jobb a lelkiismereted, ha a természetben élő vadállatokat irtasz, mint hogy emberi fogyasztásra tenyésztett állatot?
ma 18:23!
Azon kívül,hogy korunk legsúlyosabb betegségeinek(rák,szívinfarktus,magas vérnyomás,cukorbetegség,agyvérzés)legfőbb okozója,nézd meg,hogy a húsevés mit tesz az erdőkkel,és a természetben élő vadállatokkal!
"A világ környezeti problémáinak jó része megoldható lenne a húsevés csökkentésével vagy abbahagyásával, ideértve a globális felmelegedést, a termőréteg elvesztését, az esőerdők pusztítását és a fajok kihalását.
A Föld hőmérséklete emelkedik. Ez a globális felmelegedés, az "üvegház-effektus", melynek elsődleges oka az elégetett szerves tüzelőből (olaj, gáz) származó szén-dioxid. Háromszor annyi szerves fűtőanayagot kell elégetni a húsközpontú táplálkozáshoz, mint a húsmentes táplálkozáshoz. Ha az emberek felhagynának a húsevéssel, a magasabb hőmérséklet veszélye jóval csökkenne
Az erdőírtás másik pusztító hatása a növényi és állatfajok pusztulása. Minden évben 1000 faj pusztul ki az esőerdők hústermelés és egyéb célból való pusztítása miatt. Az arány évről-évre nő.
A Föld szenved. Nagy vonalakban a fajok gyorsuló pusztulása, az őserdők pusztítása, hogy hely legyen legelőknek, a termőréteg elvesztése, a víz folyamatosan növekvő szennyezettsége, a légszennyezés mind visszavezethető egy dologra: A HÚS JELENLÉTÉRE AZ EMBERI TÁPLÁLKOZÁSBAN . Semmilyen más, általunk, vagy az emberiség által meghozott döntésnek nem lenne olyan drámai hatása bolygónk ökológiájára, mint a húsevés abbahagyása melletti döntés. Sokan azok közül, akik a jövő nemzedékek számára meg akarják menteni bolygónkat, belátták ezt, és csak ezen okból így is tettek. "
Ha az ember szervezete növényevésre lenne kitalálva, minimum kérődzők lennénk, dupla ilyen hosszú bélrendszerrel, és redős zápfogaink lennének. A felvett növényi táplálék sokkal kisebb százalékát tudjuk hasznosítani, mint ha ugyanannyi mennyiségű húst fogyasztanánk.
Ha annyira érdekel a környezeted védelme, ne vásárolj import termékeket, ne ülj autóba, ne használj villamos energiát... Télen meg kora tavasszal megnézném egy ipari forradalom előtti vegetáriánus étrendjét, mert a vegetarianizmus sokkal egészségesebb...
Én két évig voltam vegetáriánus, igazából se pozitív, se negatív hatását nem vettem észre akkor. Egyszerre kezdtem a nővéremmel, ő azóta is - 10 éve - vegetáriánus, terhessége alatt sem evett húst. Nem látom, hogy ő kevésbé öregedne vagy szebb lenne azóta...
Bizonyára a mértéktelen zsíros hús fogyasztása elhízáshoz, a füstült húsoké pl. magas vérnyomáshoz vezethet, a bennük lévő zsírtartalom, sótartalom, tartósítószerek (nitritek) miatt. Allergiásoknál fokozhatják ez utóbbiak az allergiát, a füstült húsokban uis sok a hisztamin. De legalább ilyen negatív hatással bír a sok édesség, gyümölcsjoghurt, kenyér fogyasztása is. Titok nincs, mértékletesen kell enni szerintem, és lehetőleg keveset.
Hát, én ehhez csak annyit szólnék még hozzá, hogy a legnagyobb üvegház-hatású gáz a vízpára (az üvegházgázoknak 95%), szóval ilyen szempontból a CO2 nem mérvadó.
Az ember tényleg arra lett kitalálva, hogy mindenfélét egyen, de régen is több zöldségfélét evett mint húst. Szerintem ezt kellene követni (több zöldség, kevesebb hús).
tegnap 11:03!
"A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja az üvegházhatás miatt közvetlenül felfűti a levegőt, ami magasabb hőmérsékleten több vízpárát vesz fel. Ezzel növekszik a hőelnyelés mértéke is, ami a vízpára további felvételét idézi elő."
A vízpára jelenléte a légkörben az egyik feltétele a földi életnek.Eső nélkül elsivatagosodna a világ.
Ezenkívül a vízpára szabályozza is a Föld hőmérsékletét:
"A vízgőz másfelől hűti is a Földet: a felhők teteje visszaveri a Napból érkező fénysugarakat, ezzel csökkenti a melegítőhatást, illetve hó és jég formájában a felszínt védi a napsugárzás elnyelődésétől, szintén hűtőhatást eredményezve."Tehát emeli is,és csökkenti is a hőmérsékletet,szinten tart(ha mi,emberek nem kontárkodunk bele).Ha nem volna vízpára,a fél világ megfagyna,a másik fele meg "elégne".
Az emberiség az egyensúlyt a szén-dioxid kibocsátással bontja meg,azzal indítja meg a "visszafordíthatatlant".
én eszek húst, de ritkán, mert csak a rántott csirkemellet és a sült kacsát eszem meg. de nem vettem észre, hogy bármi változott volna.
azonban a vegetarianizmust értelmetlennek tartom. az állatokat ígyis-úgyis megölik, sőt, jobb is nekik, mint hogy pici ketrecekben éljenek. nagymamámnál általában vannak csirkék és kacsák, láttam már (segítettem is) a megölésüket, de ugyanúgy megeszem, mert finom. és egészségesebb is a boltinál. az embernek szüksége van a fehérjékre az izmok felépítésére, és legkönnyebben húsból jutunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!