Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki leszokott a húsevésről...

Aki leszokott a húsevésről mit tapasztalt? Érdemes volt?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 16:55
1 2 3 4
 1/38 anonim válasza:
Én elég kevés húst eszem (nem vagyok vega csak nem szeretem), és mióta kevesebb tartósítószeres húst eszem, szebb a bőröm és a hajam. De ez szerintem minden tartósítószeres termékre áll, minél kevesebbet fogyasztasz belőle, annál jobb lesz a szervezetednek. Én itthonsütött kenyeret eszem, házi kecskesajtot és ha tehetjük, olyan helyről vesszük a csirkét, kacsát, ahol természetes módon nevelkedhetnek, és nem esznek tápot.
2010. máj. 13. 17:35
 2/38 anonim ***** válasza:
51%

én egyszer megpróbáltam lemondani róla, mert hogy az ugye egy halott állat ami a tányéromon van..

De nem bírtam ki. Folyton éhes voltam, és fáradt úgy éreztem semmi energiám nincs. Asszem kb. 2 hétig bírtam, aztán feladtam és azóta is rendszeresen fogyasztok.

2010. máj. 14. 01:07
 3/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is valahogy úgy vagyok, mint az első: nagyon kevés húst eszem, maximum hétvégén mert lusta vagyok magyarázkodni a rokonoknak hogy miért nem eszem húst (más okok miatt eléggé érzékeny téma nálunk az evés). Én nem érzek semmi változást, sem pozitívat sem negatívat. Szerintem fokozatosan próbáld ki, majd meglátod hogyan reagál rá a szervezeted. Ha egyébként más forrásból beviszed a tápanyagokat (én például tej- és sajtfüggő vagyok:P) nem hiszem hogy bármi bajod lenne tőle.
2010. máj. 14. 08:07
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy héten egyszer eszem egy kevés húst. Óriási nagy változást nem tapasztaltam, könnyebbnek érzem magam. A hús nagyon eltelítette, elnehezítette a gyomromat, amit igazán csak most ismertem fel.

Lelkileg is jobban érzem magam a tudattól, hogy én nem veszek részt abban a borzalomban, amit a vágásra nevelt állatokkal művelnek, valamint kisebb az ökológiai lábnyomom.

2010. máj. 14. 08:35
 5/38 anonim ***** válasza:
80%
Érdemes volt. Jobb lett az emésztésem, energikusabbnak és dinamikusabbnak éreztem magam. Ezen túl úgy éreztem, hogy jobb és élesebb lett az érzékelésem, érzékenyebb lettem és jobban tudtam fokuszálni az itt és mostra.
2010. máj. 14. 15:10
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen,hús nélkül sokkal "könnyebb" az ember!Már nem vagyok fáradékony,kevesebb alvással ki tudom pihenni magamat,elkerülnek a betegségek,újjászülettem! :)
2010. máj. 17. 12:23
 7/38 anonim válasza:
100%
kb 2 hónapja nem eszem húst vagy olyat amihez meg kellett ölni vmilyen állatot(pl zsír,zselatin stb) és már nem vagyok állandóan álmos,sokkal fittebb vagyok és élettel telibb.Jobb hangulat,emésztés stb..És ami a lefontosabb,hogy soha nem tudtam hízni bármennyire is próbáltam,most rendszeres változatos érkezéssel feljött már 2 kg.
2010. máj. 17. 22:39
 8/38 anonim ***** válasza:
Elhíztam :).
2010. máj. 20. 06:46
 9/38 anonim válasza:
100%

Szerintem egy vágóhídi látogatás kedvét szegné minden húsfogyasztó embernek a további húsevésre...persze csak annak, aki át tudja érezni, hogy egy állat mit él át ott és akkor, merthogy az állatok pontosan tudják, mi történik velük.

Én inkább halat eszem és időnként kevés szárnyast, viszont a tojásról és a tejtermékekről nem tudok lemondani! Zöldségekből is lehet szuper kajákat csinálni, én pl imádom a rántott zöldségeket(padlizsán, cukkini, karfiol, brokkoli, gomba, karalábé, hagyma), sajtot minden mennyiségben, a tejszínes, tepsis krumplit, a rakott kelt (csak egy része hús, a többi szójagranulátum!!!, ugyanígy a milánóit). Amivel számolni kell, hogy a zöldségek szénhidrát tartalma nagy, tehát ésszel fogyasztható, vagy utána mozogni kell.

2010. máj. 20. 09:15
 10/38 anonim válasza:
51%
A szója egészségtelen. Bizonyítottan. (Pontosabban az egészségtelen, amivel kezelik, hormonokat adnak hozzá.) Ne egyél szóját!! De a rántott zöldséges dolgokat én is imádom :)
2010. máj. 20. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!