Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan rakjam el télire a...

Hogyan rakjam el télire a petrezselyem, zeller zöldet, hogy a legaromásabb maradjon? Tapasztalt háziasszonyok írjatok.

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 15:33
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Hát én még csak haladó háziasszony vagyok, de szerintem a lefagyasztás jó lehet. Kaporral próbáltuk arra jó módszer.
2011. jún. 9. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Fagyaszd le.
2011. jún. 9. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

én lefagyasztok mindent páromtól már megkaptam hogy eszkimók voltak az őseim. :)

petrezselymet is csak megmosom belerakom olyan lehúzós zacsiba összefagy és ahogy megnyomod összetörik vágni sem kell,a kaprot mondjuk ki szoktam alufoliába adagolni,pont mint a friss.

2011. jún. 9. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ja, fagyasztás.
2011. jún. 9. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is le szoktam fagyasztani, aztán mikor előveszem, félig fagyott állapotban a legkönnyebb darabolni.
2011. jún. 9. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

én a megmosott, adagokra szedett petrezselymet , zellerzöldjét

szorosan folpackba csomagolok, jól össze lehet szorítani, így nem foglal nagy helyet. a csomagocskákat egy neylonzacskóba teszem, ráírom, hogy melyik, melyik és

úgy mennek a fagyasztóba. ha szépet kapok olcsón, vagy egy bazi nagy zellert a zöldjével, akkor is elteszem, szóval egész nyáron folyamatosan.sokmindenbe szeretjük, nem baj, ha sok van.

a kaporral csak óvatosan, mert minden átveheti a kaporszagot. pár csomaggal dupla alufóliába szoktam tenni, és azokat is egy légmentesen záródó dobozba.

üdv.

2011. jún. 9. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem semmi nem lett kapor szagú, pedig csak egy réteg folpackba tekerve raktam a fagyasztóba
2011. jún. 9. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
nem egyforma a szaglásunk:)))
2011. jún. 9. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
100%
nekem a fagyasztás vált be a legjobban, de el lehet tenni ledarálva sóval összekeverve befőttesüvegben is, meg még ott a szárítás (tálcára papír, arra tenni a zeller vagy petrezselyem zöldet és sötét, de jól szellőző helyre tenni, néha megforgatni, hogy megszáradjon, 1-2 nap max. (én a szekrény tetején szárítottam egyszer) utána jól záródó üvegbe morzsolni és sötét helyen (pl. konyhaszekrényben) tartani.
2011. jún. 11. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
én is a fagyasztást ajánlom.Össze szoktam metélni és jégkockatartóba teszem.Öntök rá vizet, aztán télen 1-1 kockát szoktam elhasználni.
2011. jún. 15. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!