Gyakorlott szakácsok, háziasszonyok, anyukák, segít-setek légyszi (? )
Bébiszitter vagyok külföldön, most érkeztem nemrég, hétfőn lesz az első napom egyedül a gyerekekkel. Nekem kell főzni, tele van a hűtő és a fagyasztó, azt főzök, amit akarok.
De én nem vagyok olyan kreatív, meg félek is, hogy nem fogják megenni a gyerekek amit eléjük teszek. Pár ötletre lenne szükségem.
Nagyon egyszerű kajákat vacsiznak, a lényeg, hogy minden este kell legyen zöldség (nem krumpli).
Pl. tegnap krumplit sütöttünk, mellé mini kolbászt serpenyőben, és görög salátát.
Előtte pedig ilyen "mindent bele" csirke volt, serpenyőbe beledobálták a csirkét, és mindenféle zöldségeket rá, így sütötték meg, hozzá karfiol besamelmártással leöntve.
Nem bonyolult, de nincs ötletem, milyen hasonló kajákkal rukkolhatnék elő, amihez megy a zöldség (és mihez mit adjak..), szerethető is, és nem kell túlkomplikálni, mert nem vagyok egy nagy szakács.
Adnátok ötleteket? Tésztát, édességet nem ehetnek. Levest se írjatok, mert az is minden nap kötelező, viszont instant üveges, amit csak meg kell melegíteni, tehát azzal nincs probléma.
ha szeretik a zöldségeket nyert ügyed van. mindig lehet valami besameles csőben sült zöldség, reszelt sajttal salátákkal kiegészítve.
próbálkozz egyszer a rizibizivel is, szerintem a gyerekek imádni fogják.
csempészd be a rakott krumplit, az ő kolbászkájukkal, zöldségekkel összerakva, és ott is van tejföl, amivel leöntheted.
zöldséges omletteket is készíthez, baconnal pl.
később a habart főzelékekkel is próbálkozhatsz, de ez nem biztos, hogy bejön nekik.
sok sikert és kitartást:))
próbáld ki náluk a tócsnit, gomba és zöldségfasírtokat
persze valamilyen natúr hús mellé, amit szeretnek.
a paradicsomszószt minden gyerek szereti. paradicsomos húsgombóc, krumplival.
praktikus okokból előbb mindig kérdezz rá mit ennének, majd eleinte főzz magadnak a már említett dolgokból egy keveset és kínáld meg őket.
majd meglátod milyen étel jön be nekik, utána már könnyebb lesz.
csinálj valami krémleves - instant üveges szar helyett
másodiknak meg a következőkből válassz
3 dolog kell a tányérra (1 rizs/krumpli 2 zöldség 3 húsféle)+ saláta
1 rizs/krumpli-------------
sült krumpli
burgonya krokett
krumplipüré
tört krumpli
rösti
burgonyafánk
párolt rizs
héjában főtt krumpli
tejszínes krumpli (sütőben)
hagymás tört krumpli
ha a zöldséget is beleteszed: lehet rizibizi, rizses zöldséges krokett, hagymás-répás krumplipüré, céklás krumplipüré, zöldborsópürés krumplipüré
2 zöldség---------------
párolt/főtt zöldbab: [link]
párolt répa
zöldborsó
sült cékla
grillezett padlizsán/cukkini/paprika/paradicsom
kelbimbó
párolt káposzta/kelkáposzta
édeskömény
párolt/főtt brokkoli/karfiol
kukorica
spárga
sütőtök püré vagy sült
rántott zöldségek: gomba, karfiol, brokkoli, cukkini, padlizsán, patiszon
3 hús-------------------------
sült hús: pulyka, hal, csirke, sertés, marha, bármilyen
egybesült fasírt v sima fasírt
grillkolbászkák
rántott hús
ezekből bármilyen hármas kombinációt össze lehet dobni ;)
Fuh, nekem akkor elég egyszerű dolgom van. Egy hónapja vagyok kint, nem főzök túl gyakran. De eddig csak ilyeneket csináltam, h tojásosnokedli, túrógombóc, tejbepapi, rakott krumpli.
Egyébként zöldségekkel eszenk itt is mindent, mindig van saláta mindenhez.
Ami egyszerű, szerintem csinálj nekik gyrost, az csak husi meg fűszer, ehetik sültkrumplival meg zöldségekkel :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!