Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyakorlott, sütni tudó háziass...

Gyakorlott, sütni tudó háziasszonyok, mi lehet a baj ezzel az aranygaluska recepttel?

Figyelt kérdés

A tésztája miatt kérdezem.

Már másodszor sütöm ez alapján a recept alapján, mert először azt hittem én rontottam el valamit.

Egyszerűen alig akar megkelni annyira, hogy ha nagyjából a megadott vastagságúra nyújtom,akkor elég legyen.


Ha pedig vékonyabbra nyújtom el,akkor többet nem jön fel, ilyen kis lapos apró égett pogácsák lesznek belőle.


Az én álom-aranygaluskám az pedig hatalmas duci tésztákból áll finom puhára sülve.

Ez nem olyan :-(


2011. szept. 5. 13:07
 1/6 A kérdező kommentje:

Link lemaradt:


[link]

2011. szept. 5. 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem ez a recept nagyon bevált, próbáld ki:


[link]


A tésztának elég puhának kell lennie, éppen csak, hogy lehessen szaggatni.

Ami a te recepeteben más, mint ahogy én csinálom - mindig HIDEG sütöbe teszem, akkor van ideje még egyszer megkelni.

Ha a recept szerint kevés a tésztád, akkor az is lehet, hogy a formád nagyobb, mint ami arecept szerint kellene. Esetleg ne csak fél óráig, hanem kicsit tovább keleszd, amig kb a duplájára nö a tészta.


Sok sikert!

2011. szept. 5. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Most nézem,hoyg még az is más, hogy az "én" receptemben nem kell felfuttatni az élesztőt....

Na még akkor próbálkozok....

2011. szept. 5. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Amit még javasolni tudok, hogy ne porélesztöt, hanem frisset vegyél, azzal sokkal szebben kel a tészta. (én mindig tartok otthon - lefagyasztom frissen, és amikor szükségen van rá, pár órával elötte kis tálban kiolvasztom szobahömérsékleten. Nem kell megijedni, mert felolvadás után folyós lesz, de ettöl függetlenül jó.)
2011. szept. 5. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Kelt tésztánál én mindig felfuttatom az élesztőt. Ha hagyományos,ha por. Az a tuti, ha látom, hogy az élesztő tud "dolgozni".


Üdv!

2011. szept. 5. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

semmi baja, nem keleszted elég ideig - bár akár fel is futtathatod az élesztőt


mindenesetre csináld meg a tésztát délután és tedd hűtőbe másnap délben sütheted, addigra szépen megkel

2011. szept. 5. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!