Gyakorlott, sütni tudó háziasszonyok, mi lehet a baj ezzel az aranygaluska recepttel?
A tésztája miatt kérdezem.
Már másodszor sütöm ez alapján a recept alapján, mert először azt hittem én rontottam el valamit.
Egyszerűen alig akar megkelni annyira, hogy ha nagyjából a megadott vastagságúra nyújtom,akkor elég legyen.
Ha pedig vékonyabbra nyújtom el,akkor többet nem jön fel, ilyen kis lapos apró égett pogácsák lesznek belőle.
Az én álom-aranygaluskám az pedig hatalmas duci tésztákból áll finom puhára sülve.
Ez nem olyan :-(





Nekem ez a recept nagyon bevált, próbáld ki:
A tésztának elég puhának kell lennie, éppen csak, hogy lehessen szaggatni.
Ami a te recepeteben más, mint ahogy én csinálom - mindig HIDEG sütöbe teszem, akkor van ideje még egyszer megkelni.
Ha a recept szerint kevés a tésztád, akkor az is lehet, hogy a formád nagyobb, mint ami arecept szerint kellene. Esetleg ne csak fél óráig, hanem kicsit tovább keleszd, amig kb a duplájára nö a tészta.
Sok sikert!
Köszi.
Most nézem,hoyg még az is más, hogy az "én" receptemben nem kell felfuttatni az élesztőt....
Na még akkor próbálkozok....










Kelt tésztánál én mindig felfuttatom az élesztőt. Ha hagyományos,ha por. Az a tuti, ha látom, hogy az élesztő tud "dolgozni".
Üdv!





semmi baja, nem keleszted elég ideig - bár akár fel is futtathatod az élesztőt
mindenesetre csináld meg a tésztát délután és tedd hűtőbe másnap délben sütheted, addigra szépen megkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!