Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt háziasszonyok,...

Tapasztalt háziasszonyok, bejglisütők! Hogyan kell szép bejglit sütni?

Figyelt kérdés
Húsvétra bejglit szeretnék sütni. Az enyémnek a teteje mindig nagyon durván szétreped. :( Vagy 6 féle receptet próbáltam már, mind rettenetesen szétrepedt! Levontam a következtetést: valószínűleg nem a receptekkel van a gond, hanem én szúrok el valamit. Mit csináljak vele? Vagy mit ne? Szorosan vagy lazán tekerjem? Milyen állagú legyen a töltelék? Szurkáljam az oldalát is vagy csak a tetejét? Hidegen vagy melegen kelesszem / pihentessem? Hány fokon süssem? Mit csinálhatok rosszul? Ha valaki megszánna, és segíteni kiokoskodni, hogy mit kellene tennem annak érdekében, hogy szépek legyenek a bejglijeim, annak nagyon megköszönném. Néhány igazán ízletes töltelékrecept is jöhet. Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket! :)
2011. ápr. 14. 10:19
1 2
 1/18 anonim válasza:

Nálam is sokszor előfordult, a töltelékkel van a baj , talán túl sok a nedvességtartalma , vagy túl sokat raksz bele.

Először kend le tojással és csak utána szurkáld meg mert így nem tömődik el , és el tud távozni a belsejéből a keletkezett gőz.

2011. ápr. 14. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Lehet, hogy a töltelék a hibás, de pl. szoktam gesztenyéset is készíteni, és a gesztenyemasszához már semmit nem rakok, se tejet, semmit, csak úgy, ahogy van, ráreszelem a tésztára. Baromira kireped ez is. Pedig elvileg ez nem olyan nedves. Valaki meg ezt is lazítja még tejjel, vajjal stb., mégsem reped szét. Nem tudom. :( A dió és a mák lehet, hogy tényleg elég nedves, most szárazabbra fogom csinálni, hátha. Megszurkálni azután szoktam, hogy lekentem tojással. Köszi, hogy válaszoltál.

2011. ápr. 15. 08:13
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyué is mindig szétreped, de minket nem érdekel... Azt hiszem kapna is tőlünk, ha az íz helyett a küllemre koncentrálna... Ettem már "szép" bejglit, olyan száraz volt mint a fűrészpor... Én részemről maradok anyuénál, az nem olyan szép, de legalább finom....
2011. ápr. 16. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy! :) Az enyém is mindig finom, csak szeretném, ha szép is lenne. Nem kicsit reped szét, nagyon! De igaz, ami igaz, a család sosem panaszkodik rá.
2011. ápr. 16. 11:49
 5/18 anonim ***** válasza:
Anyué is, mind a két oldalán végig szokott repedni. Szinte biztos, hogy azért van, mert nem csinálja olyan szárazra, de mi így szeretjük.
2011. ápr. 16. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
Azt nem bánnám, ha az oldalán repedne, de az enyém a tetején reped végig, de nagyon. :)
2011. ápr. 16. 12:33
 7/18 A kérdező kommentje:
Nekem sem száraz, hanem pihe-puha a tésztája. Mondjuk ha választani kell, akkor inkább repedjen, mint hogy fűrészport rágjunk. :)
2011. ápr. 16. 12:35
 8/18 anonim ***** válasza:

én karira ez alapján sütöttem, nagyon részletesen leírja és szerintem, nagyon ügyes is...próbáld ki

[link]

2011. ápr. 16. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszi a receptet! Kipróbálom, meglátjuk, mi lesz belőle. :)
2011. ápr. 16. 13:18
 10/18 A kérdező kommentje:
És neked nem repedt ki?
2011. ápr. 16. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!