Tapasztalt háziasszonyok, bejglisütők! Hogyan kell szép bejglit sütni?
Figyelt kérdés
Húsvétra bejglit szeretnék sütni. Az enyémnek a teteje mindig nagyon durván szétreped. :( Vagy 6 féle receptet próbáltam már, mind rettenetesen szétrepedt! Levontam a következtetést: valószínűleg nem a receptekkel van a gond, hanem én szúrok el valamit. Mit csináljak vele? Vagy mit ne? Szorosan vagy lazán tekerjem? Milyen állagú legyen a töltelék? Szurkáljam az oldalát is vagy csak a tetejét? Hidegen vagy melegen kelesszem / pihentessem? Hány fokon süssem? Mit csinálhatok rosszul? Ha valaki megszánna, és segíteni kiokoskodni, hogy mit kellene tennem annak érdekében, hogy szépek legyenek a bejglijeim, annak nagyon megköszönném. Néhány igazán ízletes töltelékrecept is jöhet. Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket! :)2011. ápr. 14. 10:19
11/18 anonim válasza:
Próbáld ki úgy is, hogy nem csak a tetejét szurkálod meg hanem az oldalát is a nagymamám ott is megszurkálja és nagyon ritkán reped szét.
12/18 A kérdező kommentje:
Oké, megszurkálom az oldalát is. Eddig mindig csak a tetejét szurkáltam meg, lehet, ez a baj.
2011. ápr. 16. 14:53
13/18 anonim válasza:
a teteje nem repedt ki nekem, csak az oldala (én linkeltem a Limara oldalát), de szerintem azért mert ott nem szurkáltam meg. Sok sikert! Majd írd meg milyen lett!
14/18 anonim válasza:
Ha finom és tökéletes beiglit szeretnél sütni akkor ezt a receptet ne hagyd ki, úgy tökéletes ahogy van:
15/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, ígérem, megírom hogy sikerült. Kedden fogom sütni, mert később nem lesz rá időm, remélem, nem fog húsvétig kiszáradni. Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek!
2011. ápr. 17. 11:08
16/18 anonim válasza:
Ha rendesen kihűlt, csomagold be szorosan frissen tartó fóliába, úgy nem fog kiszáradni és sokáig eláll, ha nem esziket meg... :)))
17/18 A kérdező kommentje:
Megsütöttem a bejgliket. Nagyon finomak, és csak egy kicsit repedtek ki. Köszönöm szépen a recepteket és a tanácsokat! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok nektek!
2011. ápr. 19. 15:02
18/18 anonim válasza:
Hátha még érdekel valakit.
Az élesztő ha nem fut föl, inkább dobjuk ki, mert nem kell meg szép lazára a tészta!
Töltelék épp hogy csak kenhető legyen.
Én össze dolgozom, nyújtom, töltöm, föltekerem, kenem, és úgy kelesztem a tepsibe, de nem szurkálom! Sose reped ki!
Ha azt akarjuk sokáig puha maradjon élesztő mellé, egy cs. sütőport is tegyünk. Kisülés után cukros hideg vízzel azonnal kenjük át, olyan szép fényt kap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!