Miért lesz kemény a palancsintám széle? Inkább lepény szerű, mint szép puha?
Figyelt kérdés
Mit tegyek még a tésztába? Esetleg milyen erősségen süssem őket?2011. okt. 28. 15:04
1/5 anonim válasza:
Kisebb lángon. A széle véknyabb ezért hamarabb megsül...
2/5 Szid válasza:
Közepes lángon süsd és próbáld meg azt, hogy a palacsintasütő legkisebb körében süsd, tehát amikor oszlatod a tésztát akkor ne engedd, hogy nagyon a peremére menjen tészta, mert ott szokott kiszáradni és hamarabb megsülni.
Sok sikert a próbálkozáshoz! :) Remélem tudtam segíteni.
3/5 anonim válasza:
Közepes lángon szoktam sütni, majd fedővel lefedem sütés után a palacsintát, így gőz keletkezik és puhák maradnak, néha azért a fedőt belül letörlöm.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !!
2011. okt. 29. 09:27
5/5 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy ha tejjel hígítod csak, vagy sok a tej benne, attól lesz száraz a széle. ezért inkább ásványvizet vagy sima vizet teszek bele többet, és tejet csak keveset. Persze attól még mivel vékony a széle ott szárazabb, de van benne valami, mert azóta jobb a tésztám., És még egy titkot tudok: ha a lisztbe még egy kis vaniliapudingot is beleraksz finomabb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!