Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz kemény a palancsint...

Miért lesz kemény a palancsintám széle? Inkább lepény szerű, mint szép puha?

Figyelt kérdés
Mit tegyek még a tésztába? Esetleg milyen erősségen süssem őket?
2011. okt. 28. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb lángon. A széle véknyabb ezért hamarabb megsül...
2011. okt. 28. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Szid válasza:
100%

Közepes lángon süsd és próbáld meg azt, hogy a palacsintasütő legkisebb körében süsd, tehát amikor oszlatod a tésztát akkor ne engedd, hogy nagyon a peremére menjen tészta, mert ott szokott kiszáradni és hamarabb megsülni.

Sok sikert a próbálkozáshoz! :) Remélem tudtam segíteni.

2011. okt. 28. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Közepes lángon szoktam sütni, majd fedővel lefedem sütés után a palacsintát, így gőz keletkezik és puhák maradnak, néha azért a fedőt belül letörlöm.
2011. okt. 29. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !!
2011. okt. 29. 09:27
 5/5 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy ha tejjel hígítod csak, vagy sok a tej benne, attól lesz száraz a széle. ezért inkább ásványvizet vagy sima vizet teszek bele többet, és tejet csak keveset. Persze attól még mivel vékony a széle ott szárazabb, de van benne valami, mert azóta jobb a tésztám., És még egy titkot tudok: ha a lisztbe még egy kis vaniliapudingot is beleraksz finomabb. :)
2011. okt. 29. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!