Sütni szerető háziasszonyok:Az élesztő vagy a szódabikarbóna jobb?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Inkább sütőpor, jobban lazít, tovább puha marad a süti.
Egyébként kiegészítik egymást, mert én csak olyan recepteket ismerek, ahol a sütőport együtt alkalmazzák a szódabikarbónával (pl.muffin, kavarós kuglófok)
maszatka
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vannak tészták,amibe csak élesztőt lehet tenni,mert a sütőportól nem kelnek meg.(Kalácsok,kuglóf,fánk,lángos,kakaós stb csiga)
A linzerekbe,aprósüteményekbe vagy sütőpor vagy szódabikarbóna,vagy esetleg szalalkáli kell. Ezeket egyetlen receptben sem keverik össze. Maszatka nem tudom,milyen recepteket ismer,de én már 50 éve sütök,elég sokat,sok a szakácskönyvem is,de sehol nem keverik a sütőport a szódabikarbónával.
Azt pedig,hogy mikor mit kell kelesztőanyagnak használni, a recept megírja.
Aranyoskám én mindig élesztőt használok. Attól olyan szép a sütim!
Babi néni 76L
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
sütifüggő mit használok, kelt tésztákhoz élesztőt, általában frisset.
Sütőport és szódabikarbonát is szoktam és igen vannak olyan receptek, ahová mindkettő kell. (kekszek, pl Hannah Swensen receptek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!