Sütni szerető háziasszonyok:Az élesztő vagy a szódabikarbóna jobb?
Inkább sütőpor, jobban lazít, tovább puha marad a süti.
Egyébként kiegészítik egymást, mert én csak olyan recepteket ismerek, ahol a sütőport együtt alkalmazzák a szódabikarbónával (pl.muffin, kavarós kuglófok)
maszatka
Vannak tészták,amibe csak élesztőt lehet tenni,mert a sütőportól nem kelnek meg.(Kalácsok,kuglóf,fánk,lángos,kakaós stb csiga)
A linzerekbe,aprósüteményekbe vagy sütőpor vagy szódabikarbóna,vagy esetleg szalalkáli kell. Ezeket egyetlen receptben sem keverik össze. Maszatka nem tudom,milyen recepteket ismer,de én már 50 éve sütök,elég sokat,sok a szakácskönyvem is,de sehol nem keverik a sütőport a szódabikarbónával.
Azt pedig,hogy mikor mit kell kelesztőanyagnak használni, a recept megírja.
Aranyoskám én mindig élesztőt használok. Attól olyan szép a sütim!
Babi néni 76L
sütifüggő mit használok, kelt tésztákhoz élesztőt, általában frisset.
Sütőport és szódabikarbonát is szoktam és igen vannak olyan receptek, ahová mindkettő kell. (kekszek, pl Hannah Swensen receptek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!