Géppel sütnénk kenyeret. Jó a rendes liszt (tehát nem kimondottan kenyér) és a normál élesztő is?
Itt egy nagyon jó oldal hogyan kell a gépben sütni, én is innen tanultam, mert a leírás szerinti nem volt jó.
Sima liszttel és porélesztővel is szoktam sütni, attól függ, hogy mikor milyen kenyeret akarok. Tökéletes így is. Extra kenyérlisztet sosem vettem, mert sokallom az árát. Rozslisztet, réteslisztet szoktam különféle arányokban a sima finomliszthez adagolni, ha "különlegesebb" kenyérre vágyunk.
Fontos! Minden kenyérsütő más, lelkük van! :=) (áááá, csak a lisztek, élesztők, mérőpixisek, sőt, még a só sem egyforma) Úgyhogy ne keseredj el, ha a végeredményed esetleg nem lesz 100%-os, hiába valakinek a bevált receptjét sütöd. Ki kell tapasztalni, 1-2 sütés "árán", hogy a te masináddal, te méricskéiddel miből mennyi kell.
Tényleg szerencsés vagy. Akkor ne sóherkedj a kísérletezéssel, mert mint ahogy írták, minden gépnél más a tutti recept néhány deka módosítással viszont nem keletlen deszka, hanem csodás kenyér sül.
Én pizza tészta illetve kalács készítéshez is használom, a dagasztó funkcióját, és aztán sütőben sütöm...
de kenyeret is csináltam már úgy, hogy a gép dagasztotta, a sütő sütötte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!