Írnátok kipróbált és bevált élesztő nélküli kenyér receptet?
A kenyérbe kell kelesztőanyag.Ez vagy élesztő vagy kovász.
A kovászt kenyérsütéskor készítik.Találsz sok receptet,amiben megírják,hogyan kell csinálni.
Amikor kenyeret sütnek,a tésztából tesznek félre egy adagot,megszárítják és a következő alkalommal azt használják.Nagymamám csinálta így,de ha pontosan akarod tudni,nézz utána,hogyan kell készíteni.
Egy nem nagyon ismert, de igen finom kenyér a söröskenyér:
fél kg lisztet, 1 cs. sütöport, 1 teáskanál sót, 1 tk cukrot és fél liter sört jól kikeverünk (robotgéppel a legjobb), sütöpapirral kibélelt hosszúkás sütöformába öntjük (elég folyós a tészta, de ilyennek is kell lennie), és a sütöben 175 fokon egy óráig sütjük - tüpróbával ellenörizzük, hogy átsült-e. Kiboritjuk a formából és még 10 percig a kikapcsolt sütöbe visszatesszük.
Attól függöen, hogy milyen sört használunk, kicsit más lesz az ize - és lehet alkoholmentes sörrel is sütni, ha valakit zavarna. A sütés során az összes alkohol elpárolog, igy mindenkinek szabad enni belöle. Ez igy nem túl nagy kenyér, ha dupla adagot akar valaki, akkor a sütés idejét 1 és fél órára kell emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!