Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok kipróbált és bevált...

Írnátok kipróbált és bevált élesztő nélküli kenyér receptet?

Figyelt kérdés
Légyszi ne küldjetek linkeket, azokat én is találok. Saját tapasztalatok érdekelnek.
2009. szept. 8. 08:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Élesztő nélküli ? Tehát kovászos ?
2009. szept. 8. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A kenyérbe kell kelesztőanyag.Ez vagy élesztő vagy kovász.

A kovászt kenyérsütéskor készítik.Találsz sok receptet,amiben megírják,hogyan kell csinálni.

Amikor kenyeret sütnek,a tésztából tesznek félre egy adagot,megszárítják és a következő alkalommal azt használják.Nagymamám csinálta így,de ha pontosan akarod tudni,nézz utána,hogyan kell készíteni.

2009. szept. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy nem nagyon ismert, de igen finom kenyér a söröskenyér:


fél kg lisztet, 1 cs. sütöport, 1 teáskanál sót, 1 tk cukrot és fél liter sört jól kikeverünk (robotgéppel a legjobb), sütöpapirral kibélelt hosszúkás sütöformába öntjük (elég folyós a tészta, de ilyennek is kell lennie), és a sütöben 175 fokon egy óráig sütjük - tüpróbával ellenörizzük, hogy átsült-e. Kiboritjuk a formából és még 10 percig a kikapcsolt sütöbe visszatesszük.

Attól függöen, hogy milyen sört használunk, kicsit más lesz az ize - és lehet alkoholmentes sörrel is sütni, ha valakit zavarna. A sütés során az összes alkohol elpárolog, igy mindenkinek szabad enni belöle. Ez igy nem túl nagy kenyér, ha dupla adagot akar valaki, akkor a sütés idejét 1 és fél órára kell emelni.

2009. szept. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!