Majonézes kukoricát szeretnék készíteni, de még soha nem csináltam, írnátok számotokra bevált receptet?
hozzávalók a tartárhoz:
- 2 doboz tejföl
- bors, cukor ízlés szerint
- fél - nyomós - tubus majonéz
- 2-3 ek mustár
A tejfölt a fél tubus (nem dobozos, hanem mint amiben a piros arany van) majonézzel és a mustárral elkevered. Borsozod, megcukrozod, és kész.
Pontos mennyiségeket nem tudok, én mindig ízre csinálom. Mikor olyan kellemesen savanykás-édeskés, akkor késznek nyilvánítom.
Ebbe pedig mehet a lecsöpögtetett kuk. konzerv.
De ha egyszerűsíteni akarsz, akkor a kitett kukoricára nyomsz majonézt, aztán csá, de ez meg sem közelíti ízben a tartáros verziót.
Én igy csinálom. Megfőzőm a kukoricát,felapritok nagyon apróra vöröshagymát. A majonézhez nem tudok pontos receptet irni mert szem mértékre és izre csinálom.
Ha kisérletező kedvű vagy akkor tehetsz bele jól lecsöpögtetet ananász konzerv kockákat. Ha teszek bele ananász akkor a hagymát nem. Ilyenkor az ananász levéböl kb 1 evőkanál keverek a majonnézhez..
Nem kell bele cukor, és só se szerintem...
Nekem még mindenki azt mondta, hogy verhetetlen vagyok majonézes kukorica saláta terén!
Arányokat nem tudok írni, mert ízre csinálom, úgy pakolom bele a dolgokat. Keverj össze némi tejfölt, majonézzel, viszont vegetával ízesítsd! (ízlés szerint). Ha igazán finomat akarsz akkor vágjál bele apróra darabolt trapista sajtot is, nagyon jól kijön majd az íze, és ehhez keverd hozzá, a lecsepegtetett kukorica konzervet!
Egy konzerv kukorica
kis csipetnyi só
csipetnyi bors
tetszés szerint majonéz és tejföl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!