Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni a...

Hogyan kell készíteni a brassói apró pecsenyét? Egy jól bevált recept?

Figyelt kérdés
Néztem a neten,de ott majdnem mindenütt másképp írták más fűszerezéssel. Volt ahol borsót is írtak bele. Most nem tudom eldönteni melyik a legjobb,kezdő vagyok.
2009. dec. 16. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:

azt a recepted keresd, amiben semmi extra nincs.

Hús, krumpli, só, bors, olaj.

ennyi

2009. dec. 16. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia én így csinálom:vékony csíkokra vágott szalonnát pici olajon megdinsztelem üvegesre,majd rádobom a szintén csíkokra vágott húst fehéredésig keverem.Füszerezem sóval,borssal,paradicsom püré,fokhagyma és egy kis víz.mielőtt kész mégegyszer rakok bele fokhagymát.van aki szaftosabban szereti akkor lehet több vize hozzá tenni és liszttel süríteni a végén.Mellé főtt burgonyát hasábokra vágok és fritzbe sütöm.remélem tudtam segíteni.Jó étvágyat! Üdv:Marcsi
2009. dec. 16. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ahogy én csinálom (eddig mindenkinél sikert aratott):


fél kg comb (vki tarjából csinálja, én jobb szeretem a combot)

sok-sok fokhagyma (akár másfél-két fej is, ízlés szerint)

vaj v. olaj

majoranna

leveskocka

bors

pirospaprika

3/4-1 kg krumpli


A húst kis kockára vágom, kis adagonként kisütöm a vajon vagy olajon, de csak annyira, hogy a külseje fehér legyen (összezáródnak ilyenkor a rostok és benn marad az íz). Majd az egészet visszateszem a lábosba, hozzányomom a fokhagymát, beledobom a leveskockát, borsozom, ici-picit sózom (később kóstolgatva el kell dönteni, kér-e még sót), majorannázom (én bőségesen szórok bele, de az elején még csak keveset teszek, amikor már majdnem kész, akkor teszek bele többet). Ha kell, felöntöm egy kevés vízzel és félig fedő alatt készre párolom. Menetközben kóstolom, ha valami kell még bele, utánaízesítem. Ha kész, leveszem a fedőt, és elpárologtatom a levét, de nem az összeset, maradjon alatta szaft elég. Ha ez is megvan, hintek bele pirospaprikát (1-2 kávéskanál), összekeverem, félreteszem.

A krumplit meghámozom, (attól függően, mennyire akarjátok krumplisan, kell a mennyiséget számolni) kockára vágom (amekkora a husi), olajban kisütöm, ha kész, hozzákeverem a húshoz. A szaft azért kell, mert így a krumpli és a hús nem lesz teljesen száraz. Összemelegítem és már ehetjük is. :) Savanyúsággal isteni.

2009. dec. 16. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi úgy csináljuk mint a 2. válaszoló, csak sima sült krumplival, és csak akkor keverjük össze amikor esszük, így mindig friss krumplit lehet hozzá enni.
2009. dec. 16. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
2-3 fej vöröshagymát kockára vágok,üvegesre párolom,rá a kockára vágott hús,majd fokhagyma(1 fej),bors,só,pici viz.Ha a hús puha,leveszem a fedőt,hogy sűrűsödjön a zaftja.Kockára vágott sült krumplival tálalom.Nagyon finom szójakockából készitve,mi jobban szeretjük ,mint hússal!Jó főzést!
2009. dec. 16. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2009. dec. 16. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak zsírral készítsd a húst,így lesz jó és sűrű a szaftja,olajjal nem.Az különben sem egészséges,ahogy a szója is tartalmat mérgező anyagot.Semmi keresnivalója a brassóiban.Csak a krumplit süsd olajban,és az olajat ne öntsd a hús közé.

Egy szakács.

2009. dec. 16. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Bocs az OFF-ért,ez a klasszikus brassói,ugye?Mármint amit a válaszolók írtak.
2010. ápr. 22. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!