Hogyan kell készíteni a brassói apró pecsenyét? Egy jól bevált recept?
azt a recepted keresd, amiben semmi extra nincs.
Hús, krumpli, só, bors, olaj.
ennyi
Ahogy én csinálom (eddig mindenkinél sikert aratott):
fél kg comb (vki tarjából csinálja, én jobb szeretem a combot)
sok-sok fokhagyma (akár másfél-két fej is, ízlés szerint)
vaj v. olaj
majoranna
leveskocka
só
bors
pirospaprika
3/4-1 kg krumpli
A húst kis kockára vágom, kis adagonként kisütöm a vajon vagy olajon, de csak annyira, hogy a külseje fehér legyen (összezáródnak ilyenkor a rostok és benn marad az íz). Majd az egészet visszateszem a lábosba, hozzányomom a fokhagymát, beledobom a leveskockát, borsozom, ici-picit sózom (később kóstolgatva el kell dönteni, kér-e még sót), majorannázom (én bőségesen szórok bele, de az elején még csak keveset teszek, amikor már majdnem kész, akkor teszek bele többet). Ha kell, felöntöm egy kevés vízzel és félig fedő alatt készre párolom. Menetközben kóstolom, ha valami kell még bele, utánaízesítem. Ha kész, leveszem a fedőt, és elpárologtatom a levét, de nem az összeset, maradjon alatta szaft elég. Ha ez is megvan, hintek bele pirospaprikát (1-2 kávéskanál), összekeverem, félreteszem.
A krumplit meghámozom, (attól függően, mennyire akarjátok krumplisan, kell a mennyiséget számolni) kockára vágom (amekkora a husi), olajban kisütöm, ha kész, hozzákeverem a húshoz. A szaft azért kell, mert így a krumpli és a hús nem lesz teljesen száraz. Összemelegítem és már ehetjük is. :) Savanyúsággal isteni.
Csak zsírral készítsd a húst,így lesz jó és sűrű a szaftja,olajjal nem.Az különben sem egészséges,ahogy a szója is tartalmat mérgező anyagot.Semmi keresnivalója a brassóiban.Csak a krumplit süsd olajban,és az olajat ne öntsd a hús közé.
Egy szakács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!