Párolt káposzta? Lila vagy fehér káposztábol finomabb? Bevált recept valakinek?
Lilakáposzta.
A lilakáposztát és kb negyed annyi almát szeletelj le hajszálvékonyabbnál kicsit vastagabb szeletekre. A káposztát sózd meg, pici olajba párold. Ha összesett tedd bele az almát, egy csipet cukrot, fahéjat. Ha már majdnem kész öthetsz hozzá vörösbort egy picit. Addig párold amig a lé el nem párolog.
Sültekhez kiváló. ;)
én is a lilakáposztát szeretem jobban. legyalulom szép vékonyra. enyhén sózom. egy közepes hagymát apróra vágok és megdinsztelem. erre teszem a kissé összeesett képosztát
és megszórom kevés őrölt köménnyel. fedő alatt párolom,
és mielőtt teljesen megpuhulna pár csepp ecettel savanyítom, így szép szálas marad. egy kis cukrot is teszek rá, hogy az egész egy kellemesen savanykás pikáns ízű legyen.
van amikor én is szelek bele pár szem almát, nagyon finom lesz tőle.én is a vége felé teszem bele,mert hamar megpárolódik.
az nem perverzió, hanem nagyon finom.
A lila káposztánál a kömánymagot az olajban ki kell "pattogtatni", finomabb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!