FASÍRT recept, valaki leírná pontosan?
Zsemlemorzsás fasírtot szeretnék készíteni, az interneten találam sok receptet, viszont nagyon kezdő vagyok és a mennyiségeket általában nem írta pontosan (pl só).
Fél kiló vegyes hús (sertés-marha) van, abból kell fasírtot készítsek. Mennyi zsemlemorzsa kell hozzá? Illetve mennyi só? Ez a "majd meglátod, mennyire áll össze/mennyire sós" nem megy nálam, egyszerűen képtelen vagyok eltalálni...
A másik kérdés: hogy süssem, hogy ne legyen habos az olaj? Eddig mindig kb. a második adag fasírt után felhabosodott az olaj, nem lehetett látni a húsgolyókat, plusz hatalmas gőz lett. Mi volt a gond?
Soha nem zsemlemorzsával csinálom a fasírtot. Fél kiló húshoz egy-két zsemlét megáztatok,jól kicsavarom. Egy kiskanál sót,pici borsot teszek bele. Van aki,apróra vágott hagymát,vagy fokhagymát tesz hozzá. Ütök bele 2 tojást,jól összedolgozom.
Az olaj akkor habosodik,ha nagyon vizes a hús.
Amikor beleteszed a gombócokat,akkor természetes,hogy egy kicsit habzik,de az sülés közben elmúlik.
Köszönöm a válaszokat.
Igazság szerint egy egyszerű zsemlemorzsás fasírtot szeretnék, anyukám mindig ilyet készített. Nem tett bele soha áztatott zsemlét/kenyeret, hanem szimplán zsemlemorzsát.
végülis zsemlemorzsát is tehetsz az áztatott zsemlék helyett bele.
van, aki így szereti, van aki úgy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!