Hagyma lekvár? Bevált recept valakinek?
Ha lehet receptet is kérnék:
Köszönöm !!!!
Nagyon jól hangzik az almás hagymacsatni! Leírnád a receptjét?
Köszi előre is :)
Jó reggelt sziasztok! akkor írom a az almás hagymacsatni receptjét.érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Hozzávalók: 5 evőkanál cukor
1 deci borecet vagy almaecet, vagy fél deci
10 %-os ecet
4 deci víz
60-70 deka lilahagyma (vörös is jó )
30-40 deka alma
egy darabka fahéj,2-3 szegfűszeg, 10-12 szem
egészbors
2 csilipaprika (elhagyható, ha valaki nem sze-
reti a csípőset.)
a hagymát és az almát megtisztítjuk, félkarikára illetve kockára vágjuk.
a cukrot karamellizáljuk és felöntjük az ecetes vízzel.amikor a cukor elovadt, beletesszük az alapanyagokat és az apróra vágott csípőspaprikát, a fűszereket.
gyakran kevergetve dzsemsűrűségűre főzzük. kb másfél óra.
ebből a mennyiségből 2 db 450 ml-es befőttes üvegnyi lesz. forrón az üvegekbe töltjük és lezárjuk.
ha hónapokig akarjuk tárolni, akkor egy csipetnyi nátriumbenzoátot is keverjünk bele.
Bár olyan finom, ez hamar elfogy, és hagyma, alma egész télen van, lehet mindig újat csinálni.
Mindenféle sülthús mellé finom kiegészítő, de szendvicsekhez is passzol.
én mindig sima ecettel készítem, mert nem tartok itthon bor,-vagy almaecetet.
üdv.
Nagyon szívesen, remélem ízleni fog.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!