Füge lekvár erjedt fügéből - kicsit karamell ízű, de jó lehet?
Figyelt kérdés
Készítettem füge lekvárt, összetevői: 75% füge, 12% alma, 13% cukor. A baj az, hogy először előkészítettem egy lábasba a fügét (megmosva, feldarabolva), majd ezután hagytam állni 3 napot a konyhában (szobahőmérsékleten), mert nem tudtam aznap kifőzni. Nagyon erjedt szaga volt, de azért megcsináltam, mert sajnáltam kidobni a sok fügét. Most kóstoltam, karamellás íze van; az alkohol tartalmát nem tudom megmérni, de ha van, akkor az minimális. A kérdésem, hogy ehető a lekvár, nem lesz tőle bajom? Van valakinek ez irányú tapasztalata már (ha nem is füge, de valami más lekvárral kapcsolatosan)?2011. szept. 9. 18:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!