Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bacon szalonnába göngyölt...

Bacon szalonnába göngyölt májat mikróban el lehet készíteni? Írnátok jól bevált receptet, ill. hozzá illő köretötletet?

Figyelt kérdés

Házassági évfordulónkra szeretnék ilyet készíteni, a gond csak az, hogy a sütőm feladta a harcot az élettel, így max. mikróban (mikró-fedő alatt) tudnám megcsinálni.

Arra gondoltam, hogy emiatt előbb egy kicsit elősütöm a májakat, és úgy tekerem rá a bacon-t. Aztán, hogy egy kicsit megbolondítsan gondoltam a tetejét megszórom egy kis reszlet sajttal. Ez így jó lenne szerintetek?

Emelett még trükköket is kérnék, hogy ne jöjjön szét, tűzzem össze vagy csak annyi, hogy a bacon vége alulra kerüljön? Még sosem készítettem ilyet, csak ettem/ettünk.

2010. máj. 16. 16:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Sütőben így? A fél kg csirkemájhoz kb. mennyi bacon szükséges?: Vegyünk valamennyi csirkemájat /fél kg kb. 30 db lesz/, vágjuk a májat kétfelé a közepénél és tekerjük bele bacon szalonnába. A szélesebb csík két máj betekerésére elég. Sem sózni, sem fűszerezni nem kell. Toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe, addig pirítsuk, amíg a bacon szalonna meg nem pirul - esetleg egy nagyobb májat vágjunk kétfelé, hogy átsült-e. Kész, ennyi.
2010. máj. 16. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Jó a recept, én egy kis majorannát szoktam szórni a májra mielőtt begöngyölöm. De fél kg máj sose lesz 30 db, még egy kilóban sincs annyi. Egy kg kb. 20-22 db.
2010. máj. 16. 16:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Milyen körettel? Na meg ami a legfontosabb a kérdésemben, hogy mikróban is jó lesz? Mondjuk rossz biztosan nem, de elősössem a májat?
2010. máj. 16. 16:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Vagy bacon vagy szalonna. Nincs bacon szalonna.
2010. máj. 16. 16:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi zöldséges párolt rizzsel szoktuk "zabálni". Bocs, de annyira imádom, hogy kiszaladt a számon.
2010. máj. 16. 17:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Sokszor nézd meg,mert nem sül egyenletesen s mikróban.A májat csak egy kicsit párold meg.
2010. máj. 16. 17:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Bocsi: bacon, vagy szalonna...a lényeg, hogy a mikroban hogyan.(?)

Utolsónak meg kimondottan köszi! Sokszor rá fogok nézni, főleg, hogy nem tudom így mennyi időre.

2010. máj. 16. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Mikroban szerintem maximum grill funkcióval tudod elkészíteni. Nálunk a sütőben sült, amikor a mikróban csak melegítjük "felrobban". Egyébként friss ropogós péksüteménnyel és majonézes salátával (pl. franciasaláta) szoktuk enni. Boldog házassági évfordulót:-)
2010. máj. 16. 22:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Akkor inkább mégse próbáljam megcsinálni mikróba? Tudtok akkor írni nekem valamit, ami szintén fincsi, és árban kb. hasonló? Természetesen a sütőben való alkotás kizárva... :(

Amúgy úgy gondoltam, hogy csinálok még mellé rántott karfiolt, mi azt tartárral és rízzsel szoktuk fogyasztani. Ez jó köretnek a bacon-ös májhoz is?

2010. máj. 17. 18:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja, és köszünjük!
2010. máj. 17. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!