Vastag tésztás pizza recept? Ami bevált?
Meg szüntek a Pizza Hutok ,és az ő tésztájukat szeretük :
tudom a net tele van ,de jót szerenénk enni .
Nekem egy 37x40 cm-es tepsibe kb. 2-2,5 cm vastag szokott lenni ez a tészta:
75-80 dkg liszt, 5 dkg friss élesztő vagy 2-2,5 zacskó porélesztő, 4-5 dl tej, 2-3 e.k. olaj vagy 2 e.k lágy margarin, 1 tk. só, 1-2 e.k. cukor.
Elkészíteni el tudod, vagy azt is írjak? Vagy nem ez kell??
60 dkg liszt, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál tejföl, 1 bögre tej, élesztő, 1 kávéskanál cukor.
kis csészébe beleraksz cukrot ás tejet meglangyosítod belerakod az élesztőt (por állagút szoktam) megvárod míg felfut.
Közben a lisztet belerakod kelesztő tálba rá az olaj a só és a tejföl, ha felfutott az élesztő azt is beleöntöd majd a bögre tejet is( én ezt dagasztó robotkarral szoktam összekeverni) de lehet fokozatosan is hozzáadni a tejet és közben egy fakanállal összekeverni, zsemlenagyságú tésztát formázni belőle, rá tető, 1 órát kelni hagyni.
Ha megkelt nyújtani és olajozott tepsibe tenni( mi nem szoktuk kerekre)erre ízlés szerint teszel cuccokat előmelegített sütőben sütöd. Nem tudok fokokat gáztűzhelynél 10 perc nagylángon szokott és 5-7 perc kislángon szokott menni. Mi ketchupot szoktunk tenni alapnak arra gépsonka kukorica gomba meg sajt. Tegnap csináltunk pont X-faktorhoz, marha finom! :)
Én nagyjából így szoktam csinálni:
Viszont én kockaélesztővel, abból egy kiló liszthez kell 1 kb.
+ én teszek bele bazsalikomot, néha majorannát, fokhagymás sót is, ami eszembe jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!