Élesztő felfuttatása - tejfölben?
Pogit szeretnék sütni.. na nem most, holnap, csak állnia kell a recept szerint a tésztának egy éjszakát és ott írják hogy "A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral." na de hogy? Melegen? Hidegen? De az élesztőnek meleg kell, nem?
(A recept egyébként: [link] )
Köszönettel: egy kezdő, ámde annál lelkesebb háziasszony :)
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ!
Akkor meglangyosítom a tejfölt, csak nekem olyan szokatlan, én se hallottam még így, ha csináltam is, tejjel futtattam... Na mindegy, majd eldől :)
nekem a tejfölben való futtatás mellett az is furcsa:
élesztős tésztát langyos-cukros tejben futtatott élesztővel melegen szoktam keleszteni, sőt, még vigyázni is kell "nehogy megfázzon"
- a sütőporos megy a hűtőbe állni!
Jó ez így???
Ha most megkeleszted, berakod a hűtőbe, az holnap nem kel meg még sütőbe se, mert már nincs dolga az élesztőnek.
Ha holnap nem előmelegített,hanem hideg sütőbe teszed, és a tészta a sütővel együtt melegszik, akkor is meg kell hogykelnek, vagy ha előmelegített sütő tetejére teszed a tepsit, és úgy melegszenek át sütés előtt, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!