Élesztő felfuttatása - tejfölben?
Pogit szeretnék sütni.. na nem most, holnap, csak állnia kell a recept szerint a tésztának egy éjszakát és ott írják hogy "A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral." na de hogy? Melegen? Hidegen? De az élesztőnek meleg kell, nem?
(A recept egyébként: [link] )
Köszönettel: egy kezdő, ámde annál lelkesebb háziasszony :)
Szerintem a margarin miatt kell hűtőbe tenni, mert lehet, hogy így túl lágy a tészta, és nem lehet úgy nyújtani és formázni. A linzer meg omlós tésztákat is hűtőbe kell tenni sütés elött 1-2 órára, mert a kézmelegtől a margarin meglágyul, és nehezebben lehet bánni a tésztával. Azok is megpuffadnak sütéskor, és azok nem kelt tészták.
Ha így írták, biztos így is válik be, ott van alatta is a recept írójának a válasza.
Jelentem, megmelengettem kicsit a tejfölt aztán majd kiderül holnap, mi sül ki belőle... Furcsa volt kicsit az állaga az egésznek, gondolom a rétesliszt teszi, sose dolgoztam még vele. Az zöld pacsi pedig ment mindenkinek, köszi mégegyszer!
00:23: ráérek ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!