Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Élesztő felfuttatása - tejfölben?

Élesztő felfuttatása - tejfölben?

Figyelt kérdés

Pogit szeretnék sütni.. na nem most, holnap, csak állnia kell a recept szerint a tésztának egy éjszakát és ott írják hogy "A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral." na de hogy? Melegen? Hidegen? De az élesztőnek meleg kell, nem?

(A recept egyébként: [link] )

Köszönettel: egy kezdő, ámde annál lelkesebb háziasszony :)


2011. szept. 30. 23:33
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Akkor csak simán morozsoljam bele az élesztőt a tejfölbe, dolgozzam össze a többi a cuccossal és rakjam be a hűtőbe? Bocs az értetlenkedésért! :)
2011. okt. 1. 00:07
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a margarin miatt kell hűtőbe tenni, mert lehet, hogy így túl lágy a tészta, és nem lehet úgy nyújtani és formázni. A linzer meg omlós tésztákat is hűtőbe kell tenni sütés elött 1-2 órára, mert a kézmelegtől a margarin meglágyul, és nehezebben lehet bánni a tésztával. Azok is megpuffadnak sütéskor, és azok nem kelt tészták.

Ha így írták, biztos így is válik be, ott van alatta is a recept írójának a válasza.

2011. okt. 1. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam: jól, csomómentesen kikavartam a(nálam) kefírt meg az élesztőt,hagytam picit 1-2 percet állni, addig kiméregettem a többi hozzávalót,(én kicsit összekeverem a lisztet és a vajat, hogy jobban el legyen oszlatva), majd ráborítottam a kefíres élesztőt és összedolgoztam.
2011. okt. 1. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
jelentem a hűtőben is el fog kezdeni kelni, csináld úgy, ahogy a recept írja vagy válassz másik receptet ha bizonytalan vagy, ne kombinálj, valaki így, valaki úgy csinálja, majd rájössz te is
2011. okt. 1. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem vagy biztos benne, picit esetleg melegítsd meg mikróban a kimért lisztet, de ne túl melegre, a vaj úgyis lehűti, lehet, hogy könnyebben dolgozod úgy össze, mert puhább lesz a vaj.
2011. okt. 1. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
65%
Ez idő alatt már sütésre készen állna egy megkelt tészta...
2011. okt. 1. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 A kérdező kommentje:

Jelentem, megmelengettem kicsit a tejfölt aztán majd kiderül holnap, mi sül ki belőle... Furcsa volt kicsit az állaga az egésznek, gondolom a rétesliszt teszi, sose dolgoztam még vele. Az zöld pacsi pedig ment mindenkinek, köszi mégegyszer!

00:23: ráérek ;)

2011. okt. 1. 00:32
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Na sikerültek?:-)
2011. okt. 1. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
milyen állaga lett? nyúlós, masszív? engem is érdekelne a végeredmény :)
2011. okt. 1. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg kérlek,hogy sikerült az élesztő,kíváncsi lennék Én is.Köszi!
2011. okt. 1. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!