Milyen étrendet kövessek, ha húsevésről vegetáriánus étrendre szeretnék térni, és ezzel egyidőben szeretnék elkezdeni gyúrni?
Mindenhol a csirke-rizs a favorit, de én most sem eszem túl sok húst, és ha naponta kellene húst ennem, akkor tuti kiakadnék. Tojást és tejterméket fogyasztok, sőt halat is.
Tudom, hogy a hal is állat, de valahogy annyira más az íze, hogy szeretem, a marha/disznó/csirke/stb dolgokat meg nem.
Ha gyúrni akkarsz hüvelyesek bab,lencse, csicseri... túró, hal ezzekben sok a fehérje amik a sportoláshoz kellenek.
Pl túrót, sajtkrémel, füszerekkel dolgoz el tölsd gombába cukkinibe... szorj rá sajtot, fektesd kiolajozott tepsibe süsd kb 20- 25 p-ig lefedve.
fagyasztot halat pácolj joghurt, citromlé, só bors rozmaring keverékébe pár órára majd kiolajazott tepsibe önsd süsd lefedve 20-30 p-t
sóa vizben föz meg 1 bögre lencsét v. babot
külön pirits hagymát, fokhagymát, öntsd fel 1 db. pari konzervel, só, bors, curry püré, gyömbér, hagyd rogyogni majd keverd bele a már fött hüvelyest ( ha van konzerv csicseri, lencse azt öntsd hozzá.)
Kb. fél éve én is nagyjából vegetáriánus vagyok, havonta-kéthavonta talán egyszer eszem húst, vendégségben. Tejtermékeket és tojást egyébként is eszem.
A vegetáriánus étrend mellett én is gyúrok. Legendásan jó testépítőital a banánturmix :)
A különböző magvakból készített krémek is jó energiaforrásként szolgálnak: pl. a földimogyoró-krém (peanut butter), a Nutella, vagy a szezámkrém hozzáadásával készített hummusz vagy baba ghanúzs (baba ghanoush).
Utóbbi kettő ínycsiklandozó közel-keleti pástétom. A hummusz csicseriborsóból, szezámkrémből készül, fokhagyma, citromlé, só, római kömény hozzáadásával. A baba ghanúzs hasonló, csicseriborsó helyett padlizsánt tartalmaz.
További proteingazdag vegetáriánus étel a tofu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!