Vegetáriánus szeretnék lenni, több lenn?
" jól értelmezem növényevő fogazatunk van, ugye?"
Rosszul értelmezed. Ha biosz órán is így figyeltél akkor....:D
Már megint ez az igazi vegázás... nincs olyan, hogy igazi vega...
A vegetarianizmus azt jelenti, hogy növényi étrend... ezen bellül van
Ovo, lakto, lakto-ovo, szemi, peszko vegetáriánus.
Aki nem fogyaszt semmi állati eredetűt, az nem az "igazi vega"... hanem vegan...
Viszont a működésünk alapján mindenevők vagyunk. Eléggé erősen, mivel elélünk csak növényi és csak állati étrenden is, egész jól (jó, én beleőrülnék az utóbbiba, de a szervezetem működne vele).
S mi van a pandával, ami ragadozó és ahhoz képest bambuszon él? Ha neki szabad, az embernek pláne :P VAN választási lehetőségünk. Tökmindegy, milyen a fogazatunk s hogy sok millió éve gyümölcsevők voltunk (próbáljon a mai ember 2000 kcal gyümölccsel bevinni mindent, amit kell... nem fog menni, nem jó étrend, finoman szólva). Működünk így is, úgy is.
A sima vegák mindenevők, mégis beléjük kötnek egyesek, eh.
A csimpánzok nagyon szívesen megesznek más majmokat akkor is, ha egy kutató mázsaszám pakol melléjük banánt... A hangyákat is szeretik.
Nem mintha befolyásolva kéne lennünk attól,hogy mit esznek más főemlősök. Miért kéne? Együnk más főemlősöket, mint a csimpánzok? Éljünk leveleken, mint egyes gorillafajok? Tegyük tönkre a szervezetünket csak gyümölccsel? Én inkább mindenevő maradok.
76%-os szokásához híven ontja a hülyeséget. Majd mindjárt jön megint a paleoketogénjaésvoltamvegánisnamegapárom8tojástreggelizik hülyeség, megspékelve azzal, hogy csak zsíron kellene élni mert a szénhidrát szar.
A lényeg meg igazából annyi, hogy semmilyen erkölcsileg elfogadható indok nem támasztja alá azt, hogy húst együnk. Akkor meg minek, ha a szervezetünknek is felesleges? Kegyetlenségből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!