Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni!...

Helpmeplease321 kérdése:

Vegetáriánus szeretnék lenni! Hogyan kezdjem el?

Figyelt kérdés
Régóta tervezem a vegetáriánus életmódot de most szántam rá magam! Hogyan kezdjem el? 17/L
2013. aug. 9. 13:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
12%
Ne egyél húst.Azt hiszem a vegák csak a csirkemellet eszik meg.
2013. aug. 9. 14:00
 2/23 A kérdező kommentje:
Húst már kb 3 hete nem eszem.:)
2013. aug. 9. 14:03
 3/23 schocko ***** válasza:
17%
A vegetáriánus életmód egészségtelen, az ember "mindenevő".
2013. aug. 9. 14:14
 4/23 anonim ***** válasza:
24%
Hát igen.A húsban lévő anyagok szükségesek a szervezet számára. Azt hiszem pl a fehérje is ilyen dolog. Szép meg jó meg minden,de szerintem egészségesebb a normál étkezés.
2013. aug. 9. 14:35
 5/23 anonim válasza:
31%
Mindenki maga dönt az életéről , de ha tényleg komolyan ezt az utat szeretnéd választani , akkor én azt tanácsolom hogy menj el a háziorvosodhoz és beszéld meg vele hogy milyen étrend kiegészítőt kell szedned . Fontos , mert te még fejlődésben vagy !! Valamivel pótolnod kell a húsban lévő vitaminokat.
2013. aug. 9. 15:38
 6/23 anonim ***** válasza:
63%

"Azt hiszem pl a fehérje is ilyen dolog."

Ha már ilyen okos vagy, arról már hallottál, hogy a tejtermékekben és a tojásban pl. ugyanolyan mennyiségben megtalálható minden teljes értékű fehérje, mint a húsban? Magyarán a hús teljes értékben elhagyható.

Amire érdemes odafigyelni a vas és az omega 3-6-9 zsírsavak bevitele.

Emellett sok zöldség, gyümölcs, tejtermék változatosan elkészítve, használj magvakat, különféle gabonaféléket, kerüld a szójatermékeket, stb.

2013. aug. 9. 15:43
 7/23 anonim ***** válasza:
62%

"Valamivel pótolnod kell a húsban lévő vitaminokat."

:D:D:D A húsban nincsenek vitaminok b*szki :D Vagy te a narancs helyett a sertéskarajból vonod ki a C-vitamint?

A húsban az ásványi anyagok vannak jelen a fehérjék mellett, a vitaminok elenyészőek (0.10 mg és hasonló mennyiségek 100 grammra, tehát jelentéktelen). Összehasonlításként: a csirkehús más húsokhoz képest magas C vitamin tartalommal rendelkezik (2.50mg), de ugyanehhez viszonyítva 100 g ananász 26! mg-ot foglal magában, tehát több, mint a 12-szeresét.

Más: 100g csirkehús fehérjetartalma pl. nem egész 21g, ehhez képest 100g ementáli sajt több, mint 30g-t tartalmaz. Most akkor melyik is a jobb fehérjeforrás, ha mindkettő ugyanúgy tartalmazza az összes esszenciális aminosavat? Természetesen a sajt.

Ez egy modern mítosz, hogy a húsevés szükséges.

Az ásványi anyagok és zsírsavak közül mint említettem a vasra és az omega 3-6-9-re kiemelten érdemes odafigyelni egy vegetáriánusnak, de más miatt nem igazán érdemes aggódni, hiszen a gyümölcsök, zöldségek hemzsegnek a többitől.

Iszonyatosan magas vastartalma van a tengeri algának (600 mg, vö. vörös húsok, pl. marhahús, melyek köztudottan "magas" vastartalmúak csak 3-4 mg között tartalmaz, ami a spenótéval megegyező!! ) - keleti ételekben, levesekben nagyon finom. Az emlegetett omega zsírsavakra a magvak a legjobbak (tökmag, szezámmag, avokádó, olívabogyó, pisztácia, mogyoró, mandula, stb.)

Még valami: amikor csak teheted használj növényi, hidegen préselt olajokat, a margarint viszont kerüld (nagy a telített és többszörösen telített zsírsav tartalma, ami káros), helyette vajat használj, jóval egészségesebb.

2013. aug. 9. 16:00
 8/23 schocko ***** válasza:
42%

"A húsban nincsenek vitaminok b*szki"

-Te se jártad ki az általánost...C-vitamin is van benne, amíg nyers, viszont B-vitaminok, A-vitamin (máj), E-vitamin...ezek mind vannak a húsokban...

2013. aug. 9. 20:21
 9/23 anonim ***** válasza:
71%

Fú az én szervezetem sem bírja a húst,ráadásul nekem kicsit olyan pikkelyesen hámló rohadó bőröm lesz (már bocs),ha már 4 nap egymás után húst eszem.

De ílyen táplálkozás mellett 40 évesen a bőröm alapján 25-nek szoktak nézni (nem vicc).

Mindenesetre én rendszeresen eszem kefírt,az nagyon jó a bélflórának,de halat és tojást is szoktam enni,a tengeri herkentyűket meg imádom,de hát az meg pénz kérdése.

Mondjuk,hogy laktasson és ne fogyjak (mert mindig is vékony voltam) eszem tésztát gyakran,például van úgy,hogy csak olivabogyóval keverve.

De van,hogy mindenféle magvas zsömlét eszem,az olajos magvak nagyon laktatóak,azonkívül az izűletekre nagyon jók stb.

2013. aug. 9. 20:59
 10/23 anonim ***** válasza:
66%

"viszont B-vitaminok, A-vitamin (máj), E-vitamin..."

Te nem jártad ki az általánost. Ugyanis a fent említet vitaminokból nem egész 1mg sincs benne, magyarán JELENTÉKTELEN.

2013. aug. 9. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!