(17/l) Szeretnék vegetáriánus lenni, de nem nagyon tudom, hogy hogyan kezdjem, meg hogy van-e bennem elég erő. Valaki nem tudna segíteni meg tanácsokat adni az elején? Főleg emailben gondolom.
tudom, hogy viszonylag nagy kérés, de azért szívesen ismerkednék vegetáriánusokkal:) meg érdekel ez az egész
köszönöm
annyi hogy semmiből nem eszel húst ennyi:D
de nem azt jelenti h pl húslevesbe nemteszel a tányérodba húst és úgy eszel
nem értem miért jó sértegetni másokat...
a vitaminok miatt értettem, plusz a családom miatt.
Elég sok húst esznek, én meg nem szeretem már, úgymond "meguntam" és már elég sokmindent olvastam a vegetarianizmusról és jobban csábít, mint a húsevő életmód...
Ilyenkor nyáron könnyű dolgod van. A piacok tele vannak friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. Szünet alatt ajánld fel a családodnak, hogy aznap te főzöl. Keress valami húsos gyomor számára is emészthetőt, pl tésztafélék, levesek stb.
Azt magadnak kell kitapasztalni hogy a vega ételek közül mit szeretsz...
Ha azért akarsz vegetariánus lenni, mert unod, vagy undorodsz a hústól, akkor önnyű dolgod van: nem eszed.
Ha csak divatból, akkor nincs értelme.
Az egészséged szempontjából semmi nem indokolja, lévén az ember gumós zápfogakkal rendelkező mindenevő.
Nem azt mondom, hogy mindennap háromszor egyél csülköt, de a megfelelő arányban fogyasztott hús-zöldség-szénhidrátnál helyesebben nem lehet táplálkozni. Szerintem.
17 évesen csak divatból ne tedd tönkre a szervezeted.
Szóval annyi van, hogy meguntad a húst. Szerintem elég csak korlátozni a fogyasztását, pl egy héten, vagy két hétben csak 1x eszel. Számomra ez lenne az egyik megoldást, hisz nem tudnék ellenállni egy frissen grillezett csirkemellnek.
A "keményvonalas" vegák se tojást, se tejet nem fogyasztanak.
Én is lány vagyok és 17 évesen lettem vegetáriánus.
Nekem az nem jött be, hogy csak heti 1-szer ettem húst, aztán már csak kéthetente 1-szer.
Én eleinte a szalámikat, felvágottakat, kolbászt, hurkát, májkrémet teljesen kiiktattam az étrendemből.
1-2 hét elteltével már a többi húst se kívántam, de halat, tengergyümölcseit még ettem.
Még 1 hét elteltével már semmi húst sem ettem.
Tehát majdnem 1 hónap volt az átállás.
Ha erő kell vagy még egy két tanács írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!