Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni!...

Helpmeplease321 kérdése:

Vegetáriánus szeretnék lenni! Hogyan kezdjem el?

Figyelt kérdés
Régóta tervezem a vegetáriánus életmódot de most szántam rá magam! Hogyan kezdjem el? 17/L
2013. aug. 9. 13:59
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

Ha nem eszel húst annak következménye van:

B12-vitamin hiánya Megtalálható: tejtermék, tojás. Hiánya vérszegénységhez, gyengeségérzethez, rossz egyensúlyérzékhez és a végtagok bizsergéséhez vezethet.

Vashiány Megtalálható: vörös húsokban, baromfiban és halban. Hiánya okoz fáradtság, a gyengeség, a hidegrázás és a fertőzésekre való fokozott hajlam. Valamint ha babát akarsz majd szedheted a sok vastablettát hogy ne legyen koraszülött vagy túl kis súlyú.

Cinkhiány Megtalálható: húsokban. Hiánya okoz rossz étvágy, gyakori fertőzések, hajhullás jelentkezhet.

Kalciumhiány Megtalálható: tejtermékek. Hiánya a csontok elvékonyodásához és csontritkuláshoz, fogászati problémákhoz vezethet.

Mivel a tényleges vegetáriánusok nem csak húst nem esznek hanem semmilyenen állati eredetű dolgot sem. Pl. tejtermék és tojás. Remélem segítettem

2013. aug. 21. 22:53
 22/23 anonim ***** válasza:

21: Ez így nem teljesen igaz. Vegetáriánus étrendet is össze lehet állítani úgy, hogy nagyrészt minden tápanyag meglegyen. Csak nehéz, és a legtöbb vega nem is foglakozik vele. A B12 vitamin meg pl. az, ami KIZÁRÓLAG állati eredetű ételekben található meg. Aki igazi vega, és valóban nem eszik semmi állatit és táplálékkiegészítőket sem, garantált B12 hiányban szenved.

A cikk: [link]

A fehérje annyira nem számít, mert az esszenciális aminósavakból a szervezet előállítja, és ezek a növényi ételekben is megtalálható.

Összességében még még mindig jobb a vega kaja, mint a szénhidrát, cukor zabáló, gyors éttermi koszt, de nem tökéletes, messze sem.

Én úgymond semi-vega vagyok, mert eszem csirkét és halat, és ugyan tejet nem, de tojást igen, de ez nem vega étrend. A csirke és hal is hús. Magamat nem tartom vegának csak azért, mert disznót 1 évben 1x eszem. AKi igazi vega, benne van a nevében hogy CSAK NÖVÉNYI kaját eszik. AZ összes többi nem vega!!!!

És való igaz, hogy nem vagyunk ragadozók, de legalább annyira tiszta növény evők sem.

Az ember MINDENEVŐ!

A zöldség, gyümölcs sem feltétlenül egészséges. Tele vegyszer maradványokkal.

Akkor már jobban jársz, ha mindent eszel, de bio termékekből.

Én nem sajnálom az időmet, és kimegyek a Nagycsarnokba vagy más piacra, vagy olyan helyre, ahol falsui, tanyasi csirkét kapni, és nem tápokon és antibiotikumon nőttek fel egy húsgyárban.

A zöldséget is igyekszem falusi néniktől beszerezni, és sokszor még többet is fizetek nekik, mint amit kérnek. Lehet nem olyan szép mint az import, és esetleg kukac is van benne, de inkább kukac, mint vegyszer.

2013. aug. 21. 23:56
 23/23 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es, így utólag is köszönöm a linket, nagyon hasznos!
2014. aug. 4. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!