Szeretnék vegetáriánus lenni, de a családom ijeszget, hogy majd bajom lesz! Most mi baja lehetne egy fiatalnak, mert nem eszik húst?
19 éves vagyok, erős zservezet! Most mi bajom lenne, mert nem eszek húst?
Azzal ijeszgetnek, hogy majd rosszul leszek, rossz lesz a vérképem, és majd Ők nem fognak nekem külön kaját csinálni, akkor felőlük éhezhetek, ha nem eszem meg a pörköltet!
De egyszer nem ettem húst 1 hónapig, és jobban éreztem magam!
Úgy érzem csak jó húsd nélkül élni!
Mi baja lehet már egy fiatal erős szervezetnek, ha nem kap húst! Valahogy nem hiszem, hogy elájulok majd a metrón!
Tegyél ugy ahogy akarsz,de ne jelentsd ki végérvényesen,
hogy csak vegán étrend.Sok mindent kipróbáltam már,és
inkább a finomliszttől,és cukortól,vmint a nyers zöldségektől
óvnálak.Akik már évek óta vegánok messziről felismeri az ember.
Sápadtak,enerváltak,sokszor vérszegények.
Ezt tapasztalom a napi rendeléseim során.Táplálkozz változatosan!
Dr.Marosi
Próbálj nehéz fizikai munkát végezni húsevés nélkül. Lefosod a sarkadat.
Az ember mindenevő.
A vega hapsik rossz szeretők.
Vannak vegán sportolók... Miért ne lennének?
S a kérdező vega akar lenni, nem vegán. Amúgy tudtommal vegánnak is simán lehet lenni egészségesen (egypár problémás tápanyag talán akad, amit sokaknak nem árt szedni, de a többit simán be lehet vinni növényekből), de ahhoz már képben kell lenni és oda kell figyelni, különben egy amúgy értelmes maratoni futó is fehérjehiányos lehet és ilyenek. Ha odafigyel, akkor persze nem.
Kérdező, ha húsevés nélkül jobban érzed magad, s szimpatikus ez neked, akkor csináld :) A húsban semmi nincs, ami szükséges a testednek s ne lehetne másból könnyedén bevinni... Persze ha a hús helyett egyszerűen tésztát kezdesz enni, az nem jó... Vega lehet az ember rosszul és jól is, ebben semmi meglepő nincs.
Évekig voltam vega és semmivel nem lettem gyöngébb, pedig én nem csináltam igazán jól. Akkor még kevesebbet tudtam a táplálkozásról. Mondjuk abban sem hiszek, hogy az az évi pár alkalommal történő húsevés, ami most van jelen az életemben, számottevő lenne s bármit okozna, ha azt is elhagynám... Az csak hedonizmusból és változatosságból van, de pl. bolti húst nem eszem...
Tényleg mindenki véleményére érdemes adni.
Teljesen elhagyni a húst szerintem felesleges. Esetleg megválogatni, hogy mit eszel, célszerűbb lenne.
Semmi bajod nem lesz, ne aggódj! 13 éves korom óta, azaz 12 éve vagyok lakto-ovo vegetáriánus, tökéletes a vérképem, heti rendszerességgel sportolok, jó időben előszeretettel úszok több kilométert is, biciklizem, túrázok, hegyet mászok. Remek kondiban vagyok, ami többek között köszönhető a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag vegetáriánus étrendnek is.
Természetes, hogy jobban érzed magad hús nélkül, hiszen az a rengeteg méreganyag, nehezen emészthető, felesleges melléktermék a szervezetednek, amin 4-5 órákig is rágódik az emésztőrendszered, az most kimarad. Felszabadultabb, könnyebb, energia dúsabb ilyenkor az ember. Figyeld csak meg a húst fogyasztó társaidon milyen nehezek, elteltek, kedvetlenek 1-1 étkezés után, ahogy pihenésre van szükségük... ha vegetáriánus vagy nincs ilyen, olyan frissnek érzed magad egész nap :)
A fehérjebeviteled miatt természetesen nem kell aggódnod, hiszen a teljes kiőrlésű pékárúk, tejtermékek és a tojás mind remek húsmentes fehérjeforrások, növényekből pedig a hüvelyesek (és abból előállított termékek, pl. tofu is) és tengeri algák is nagyon jók.
Ha jobban érzed magad, akkor nyugodt szívvel vágj bele!
#9: Ez azért ebben a formában nem igaz...
Abszolút semmi nem változott az energikusságommal, amikor vega lettem. S simán lehet étkezés után vagy egész nap nyomott az ember, a sok szénhidrát és glutén miatt is. Nekem a makrotápanyagok s azok fajtája a döntő e téren.
Bizonyára ez sem általános dolog, de amit Te tapasztalsz, azt sem lehet közel sem mindenkire ráhúzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!