Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szeretnék vegetáriánus lenni,...

Szeretnék vegetáriánus lenni, de a családom ijeszget, hogy majd bajom lesz! Most mi baja lehetne egy fiatalnak, mert nem eszik húst?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, erős zservezet! Most mi bajom lenne, mert nem eszek húst?

Azzal ijeszgetnek, hogy majd rosszul leszek, rossz lesz a vérképem, és majd Ők nem fognak nekem külön kaját csinálni, akkor felőlük éhezhetek, ha nem eszem meg a pörköltet!

De egyszer nem ettem húst 1 hónapig, és jobban éreztem magam!

Úgy érzem csak jó húsd nélkül élni!

Mi baja lehet már egy fiatal erős szervezetnek, ha nem kap húst! Valahogy nem hiszem, hogy elájulok majd a metrón!

2014. márc. 1. 07:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
60%
Pedig én ezt tapasztalatom a környezetemben, és logikus is. Nem véletlen, hogy a húsok emésztési ideje 3-6 óra között mozog, és sokkal több energiát igényel a szervezeted részéről, mint a zöldségeké, gyümölcsöké, amik fél-1 óra alatt megemészthetőek. A húsevés sokat kivesz a szervezetből, feleslegesen leterheli.
2014. márc. 2. 15:08
 12/28 anonim ***** válasza:
33%
#11: Node ki eszik csak zöldséget és gyümölcsöt? A vegák zöme sem azon él... Egy komplexebb vega étel is lassan emésztődik.
2014. márc. 3. 01:21
 13/28 anonim ***** válasza:
14%
Nem is beszélve a rengeteg metánról, amit a vegák eregetnek a levegőbe, ezzel ózonlyukat előidézve a húsevő embertársaiknak is. Önzőség.
2014. márc. 3. 09:45
 14/28 anonim ***** válasza:
22%

Melyik ez a túliskolázott kommentelő? A zöldségeket

nem beszélni kell,hanem tudni róluk azt,hogy nehe-

zen ,vagy egyáltalán nem emészthető részek alkotják .

Pl.celulóz. A salátalevél van a legtöbb ideig a gyomorban.

Igazságügyi orvosszakértőtől tudom!

2014. márc. 3. 15:40
 15/28 anonim ***** válasza:
94%

"Tegyél ugy ahogy akarsz,de ne jelentsd ki végérvényesen,

hogy csak vegán étrend.Sok mindent kipróbáltam már,és

inkább a finomliszttől,és cukortól,vmint a nyers zöldségektől

óvnálak.Akik már évek óta vegánok messziről felismeri az ember.

Sápadtak,enerváltak,sokszor vérszegények.

Ezt tapasztalom a napi rendeléseim során.Táplálkozz változatosan!

Dr.Marosi"

Kedves "doktor Úr". Doktor létére, és ha már orvosi tanácsokat osztogat, először nem ártana tudni különbséget tenni a vegetáriánus és a vegán életmód között. Mert a kettő között ég és föld a különbség. Ezen kívül nyilván alá tudja támasztani az állításait tanulmányokkal, vagy más forrásokkal, ahol mi is utána tudunk olvasni. Persze ezt előre kétlem, de azért próbálja meg, kérem.

2014. márc. 4. 12:18
 16/28 anonim ***** válasza:
94%
Kedves kérdező. Ha változatosan táplálkozol, nem lesznek hiánybetegségeid. Először nem árt legalább nagyjából tisztában lenni (a mindenevőknek sem ártana) a növényi táplálékok vitamin és tápanyagtartalmával. De nem kell kiszámolgatni semmit, mint mondjuk egy szigorú diétánál. És új recepteket, technikákat kipróbálni a konyhában. A közösségi oldalakon több vegán és vegetáriánus oldalt és csoportot is találsz, ott közvetlenül is kaphatsz segítséget, bármi kérdésed van. De egyre több blog és honlap is van a témában, már magyar nyelven is. Angolul, németül pedig több ezer.....
2014. márc. 4. 12:22
 17/28 anonim ***** válasza:
94%

Megkaptam a választ "Rafaello"-tól privát üzenetben a ma 12:18-kor írt kérdésemre, melyben csak azt kértem, támassza alá állításait forrásokkal.

Idézem:

"...Ezeken az oldalakon mások segìtségére kell,

hogy legyünk,és nem a személyeskedés,

és a fikázás a lényeg.Én most mégis kivételt

teszek a beszólásod miatt.Sec perc alatt kide

rítem,hogy ki vagy,és hol laksz.Aztán egy szemé-

lyes randevún elbeszélgetünk,hogy mekkora a mellé

nyed kisöreg.!..."

Kedves "Rafaello". A fenyegetést a törvény bünteti, de ezt nyilván ön is tudja, azért írta privátban. Másolatot készítettem a levélről. Ezen kívül egyáltalán nem "fikáztam" senkit. Viszont ön (annak ellenére, hogy azt állítja, egymás segítségére kell lennünk), valótlanságokat állít ezzel: "Akik már évek óta vegánok messziről felismeri az ember. Sápadtak, enerváltak,sokszor vérszegények." amit ezek szerint alátámasztani sem tud. Pedig vegánként szívesen vettem volna egy erre vonatkozó, ön által hitelesnek tartott tanulmányt.

Én már 6. éve vagyok vegán. Barátaim között is több vegetáriánus és vegán van, és az egészségükkel semmi bajuk, mivel kiegyensúlyozottan, változatosan táplálkoznak. És ez a kulcsa az egésznek. Nyilván ha valaki tésztát tésztával eszik, akkor lesznek hiánybetegségei, de ebben az esetben egy mindenevőnek is lennének.

Külföldön már egyáltalán nem téma, ha valaki nem eszik húst, sőt az orvosok akkor sem esnek pánikba, ha az ember vegaként vagy vegánként terhes lesz. Tudom, mert barátnőm pl. Angliában szült. A Földön rengeteg vegetáriánus és vegán sportoló is van, köztük pl. Németország legerősebb embere, a vegán erőemelő Patrick Baboumian. Ő is nyilván nagyon sápadt és gyenge.

Az Amerikai Dietetikus Társaság hivatalos állásfoglalása a következő:

”A megfelelően összeállított növényi étrend tökéletesen megfelelő az élet minden szakaszában beleértve a terhességet, a szoptatást, a gyermekkort és az időskort is. A gabonákból, zöldségekből, hüvelyesekből, magvakból és mogyorófélékből származó fehérjék a nap folyamán kiegészítik egymás aminosav profilját anélkül, hogy precíz tervezésre vagy fehérjepótlásra lenne szükség.”

Németországban pedig már évente rendeznek orvosoknak vegetáriánus konferenciát, ahol a témában továbbképzik őket.

Azt pedig csak mellékes adatként említem, hogy a világon 600 millióra teszik a vegetáriánusok számát. És köszönik szépen, jól vannak.

(A fenyegető levelére privátban nem válaszolok, csak nyilvánosan, valamint minden további fenyegetést megosztok itt a kérdés alatt, és elküldöm a Gyakori Kérdések adminjainak. Ha pedig még egyszer privát üzenetben fenyeget, jogi lépéseket teszek. Az üzenetet elmentettem).

További szép estét!

2014. márc. 4. 19:15
 18/28 anonim ***** válasza:
92%
Én is már majdnem 2 éve vega vagyok. Megnéztem a Földlakók (Earthlings) c. filmet és azóta. Az elején még fura volt, de aztán kipróbáltam sok új receptet. Anyuéknak is ízlett többminden. Ők sem esznek sok húst. Apu cukorbeteg, és ő pl tejet sem iszik mert nem érzi magát jól tőle. Sajtot azért néha eszik. Én is kapom a buta beszólásokat de nem érdekelnek. Én jól érzem magam így. szerintem főzz magadnak othon, vagy ha valamit főz anyukád, csinálj a körethez valami vegát. A legtöbb receptet lehet vegásítani. Még a pörköltet is pl. szejtánnal.
2014. márc. 5. 08:20
 19/28 anonim ***** válasza:
94%
Én is ugyanígy voltam, mint te, amikor végérvényesen úgy döntöttem, hogy mellőzöm a húst az étrendemből. 7 éves voltam akkor, Anya nyilván próbálta belecsempészni a húst a kajámba, de nem jött össze neki, kiszúrtam. Egyszerűen ránézni sem bírok. Most 17 éves vagyok, teljesen egészséges. Az én szervezetem maximálisan bírja a vegaságot. A vérképem perfekt, betegségem pedig nincs. Változatosan eszek, a legtöbben nem is hinnék, mennyi mindent össze lehet hozni tej, tojás, magvak, gyümölcsök, zöldségek, tésztafélék kombinációjából, neten is találsz egy csomó szuper receptet. Egyszer utánanéztem, és gyakorlatilag nincs olyan vitamin, amit csak húson keresztül lehet megszerezni. Ha tényleg így gondolod, egy próbát mindenképpen megér! ;)
2014. márc. 5. 22:59
 20/28 Sowilo ***** válasza:
0%

"A fehérjebeviteled miatt természetesen nem kell aggódnod, hiszen a teljes kiőrlésű pékárúk, tejtermékek és a tojás mind remek húsmentes fehérjeforrások, növényekből pedig a hüvelyesek (és abból előállított termékek, pl. tofu is) és tengeri algák is nagyon jók."

A teljes kiőrlésű pékáruk a haszontalan szénhidrát miatt és a glutén miatt rendkívül károsak.

A tej fehérjetartalma 3% körül mozog, viszont sok cukrot tartalmaz, ami egészségtelen. Esetleg a túróban lehet lényegi fehérje, de még mindig nem jó az állati hormonok miatt, amiknek nincs keresnivalójuk egy emberben.

A tofu ha jól tudom, szójából készül. Ezzel el is mondtam, hogy miért nem kellene enni. Egészségtelen. Ráadásul az aminosavprofilja sem kedvező.

Ügyelni kell a fehérjebevitelre, és kész. Ha valaki nem akar húst enni, akkor törődjön bele, hogy ez mérsékelt lesz. Vagy meg kell emelni a tojás és olajos magvak fogyasztását.

2014. márc. 8. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!