Szeretnék vegetáriánus lenni. Pár alaptudnivalóval ellátnátok légyszi?
Figyelt kérdés
Milyen kiegészítőket kell szedni. Gondolom B12, mert állítolag az a húsban van. Más egyéb?2015. márc. 10. 11:04
1/5 anonim válasza:
Nem kell semmilyen kiegészítőt sem szedned. Ezt a hülyeséget meg honnan vetted?
b12 van a tejtermékekben, tojásban és az algákban is.
2/5 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, mert mindenhol kiegészítőkről beszélnek, hogy vegetáriánusoknak szedni kell.
2015. márc. 10. 17:59
3/5 anonim válasza:
Vegaknak semmit sem kell szedni.
Sok vegán szed b12-t, én 9 éve vagyok vegán és nincs b12 hiányom, sose szedtem.
4/5 gublug válasza:
Szerintem figyelj oda h milyen a vércsoportod és az milyen táplálkozást követel meg.
5/5 anonim válasza:
Pár alaptétel?
Ne egyél húst, ha nem kívánod. Ha kívánod, egyél, és ne akarj vega lenni.
Figyelj a szervezetedre, hogy mit kíván. Nem kell szedni semmit, ha nem peksüteményen és sajton élsz. Táplálkozz változatosan. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, egyél gabonapótlókat, hüvelyeseket, magvakat, és akkor nem lesz hianybetegséged. Tejtermék, tojás és akkor a fehérjepótlás is megsegítve.
Ajánlom amúgy a kölest, amarántot, hajdinát beiktatni, változatos ételek készíthetőek és ezek jó fehérje/vaspótlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!