Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek hülyeség 13...

Szerintetek hülyeség 13 évesen vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
Vannak Elonyei Es mi a hátránya? Tudnatok irni vegetáriánus recepteket?normalis valaszokat kernek Es elore is koszonom a normalis valaszokat😊😇

2016. dec. 14. 20:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
58%
jó azért azt szögezzük le, hogy a napi kajám 1500-2000ft... szóval nem hinném, hogy kap ennyi zsebpénzt egy 13 éves... jó tény nem kell ennyit ennie... de 1000ft biztos elmenne naponta.
2016. dec. 15. 19:20
 22/32 anonim ***** válasza:

Oké utolsó, de nem kellene mindent megvennie gondolom, plusz te vegán vagy, ő vegetáriánus lenne.

Otthon gondolom van tejtermék, sajt, alapvető zöldségek és gyümölcsök, ami minden háztartásban, így maximum ki kellene egészítenie egy kicsit.

2016. dec. 15. 20:05
 23/32 anonim ***** válasza:
49%
Zsebpénzből tényleg nehéz, nekem ennyi idősen sem volt, ahogy sosem. Viszont rengeteg alapanyag volt otthon. Rengeteg zöldség, tojás, tejtermék, gabona s a boltban is azt vettem, amit akartam. Tudom, hogy van, ahol nincs otthon semmi értelmes dolog, az kemény. De remélhetőleg a kérdezőnél ennél jobb a helyzet.
2016. dec. 15. 20:25
 24/32 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat Es nalunk van mindig zoldseg meg ilyenek mert a szulrim zöldség gyümölcs boltban dolgoznak :)
2016. dec. 18. 14:47
 25/32 anonim ***** válasza:

Kérdező! Nagyon fontos, hogy tudj magadnak válaszolni arra a kérdésre: mi a célod ezzel?

Csak divatból ne csináld! Felelősen dönteni a vegetáriánus életmód mellett csakis akkor tudsz, ha előtte alaposan utánaolvasol, képzed magad! Légy tekintettel a családodra is, önkényesen ne nehezítsd meg a dolgukat. Keress recepteket, és tanulj meg te magad is főzni pár dolgot! Így könnyebben elfogadják majd.

Egyébként ha az a célod, hogy egészségesebben étkezz, akkor nem feltétlenül a vegetarianizmus az első lépés. Haladj fokozatosan, van, ami rosszabb, mint a hús. Először próbáld meg a finomított répacukrot kiiktatni az étkezésedből, utána pedig a csak finomlisztből készült dolgokat. Utána jöhetnek a mesterséges adalékok, színezékek, tartósítószerek. Ezek ugyanis sokkal ártalmasabbak az egészségedre, mint a húsok. És ha ez mind sikerült, akkor térhetsz rá a vegetárianizmusra.

2017. jan. 2. 10:49
 26/32 anonim ***** válasza:
21%

#12-es

" Egy 13 éves mennyi lehet? 40-50kg?...

2gramm*testtömegnél több fehérje biztosan nem kell nekik sem, ahogy egy natural testépítőnek sem... az 80-100gramm fehérje...

Pl 200gramm lencse 40grammm

200gramm rizs 12gramm

3 tojás 20gramm

100gramm túró 12gramm...

És meg is vagyunk... "

Azért ez csalóka. 100 gramm rizs valóban 12 gramm fehérjét tartalmaz, de ez a száraz rizsre igaz,amit még főzni kell...

A 100 gramm rizs közel 300 gramm főt rizsként kerül az asztalra.

200 gramm főtt lencse pedig csak 18 gramm fehérjét tartalmat.

Alig hiszem, hogy egy 13 éves gyermek képes lenne megenni naponta 600 gramm főt rizst és mellé még legalább 400 gramm lencsét.

Fehérje és fehérje között is hatalmas különbségek vannak. Például vannak olyan esszenciális fehérjék, aminosavak amiket a növény étrenddel nem lehet bevinni.

Egy fejlődő szervezet számára elengedhetetlen például a kreatin, ami fontos kizárólag állati eredetű fehérje és az izomrostok fejlődéséhez szükséges. Csak a vörös húsban van, rizsben nincs.

Kérdezőnek:

Ha a véleményem érdekel: Szerintem 13 évesen neki állni saját kútfőből vegának lenni pusztán a serdülőkor velejárója, divat vagy a húsevő szülők elleni lázadás.

Igazából nincs előnye. Az egészségben a kiegyensúlyozott táplálkozás (és mozgás) a lényeg. Az aranyközépút. Ezt lehet hús nélkül és hússal.

Hátránya hogy simán lehetsz tápanyaghiányos és a jövőben akadhatnak egészségügyi problémáid, ha nem megfelelő mennyiségben viszel be a jelenleg is fejlődő szervezetedbe a megfelelő aminosavakat, nyomelemeket és vitaminokat.

Mindenféleképpen anyukáddal kéne ezt megbeszélni, hiszen ő főz rád és ő veszi meg az ételt. Ő tart el.

Ki lehet váltani maradéktalanul a húsevő étrendet vegetarianizmussal. Ez tény.

De elég idő és pénztárca igényes. Például anyukádnak külön kell főznie és vásárolni neked és a család többi tagjának.

2017. jan. 9. 01:29
 27/32 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó, nem tudom minek okoskodsz bele olyanba, amiről fingod nincs...

Már ott röhögő görcsöt kaptam, hogy szerinted, vannak olyan fehérjék, amik nincsenek meg a növényekben...

Amino savak... az amino sav és a fehérje nem egy és ugyan az...

A fehérjék amino savakból épülnek fel...

Minden növényben megtalálható, minden számunkra szükséges amino sav, pusztán míg az állati fehérjében kiegyenlített arányban, addig a növényiben váltakozó arányban... ezért van pl a komlettálás...

Ha eszel gabonafélét + hüvelyet, vagy gabonafélét + olajos magvat, máris teljes az amino profil...

De onnantól kezdve, hogy nem tudod a különbséget aminosav és fehérje között, pont semmit nem érnek az okoskodásaid... csak muszály volt ide trollkodnod valamit, mert épp nagyon unatkoztál...

2017. jan. 9. 07:42
 28/32 anonim ***** válasza:
""Komplettálás
2017. jan. 9. 07:42
 29/32 anonim ***** válasza:
De mivel a kérdező még mindig VEGETÁRIÁNUS nem pedig VEGAN akar lenni és beleférhet emiatt az étrendjébe a lakto ovoság, így aztán totál baromság volt ideokoskodnod...
2017. jan. 9. 07:44
 30/32 anonim válasza:
42%
nem hülyeség!én 12 vagyok és vega!virsli,májkrém=vágó híti nyesedék,gumicukor =állatok kötőszövete
2017. jan. 10. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!