Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek hülyeség 13...

Szerintetek hülyeség 13 évesen vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
Vannak Elonyei Es mi a hátránya? Tudnatok irni vegetáriánus recepteket?normalis valaszokat kernek Es elore is koszonom a normalis valaszokat😊😇

2016. dec. 14. 20:35
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
52%
Az az előnye, hogy ha jól csinálja valaki, egészségesebben étkezik. A hátránya, hogy nem olyan könnyű jól csinálni, és így inkább hátrányos lesz, mint előnyös.
2016. dec. 14. 20:43
 2/32 anonim ***** válasza:
40%

Nem, bárcsak akkor álltam volna vegának... Én aztán nem értettem hozzá, de mivel csak heti 1-2 húsevést hagytam ki, többször addig se ettem s változatosan ettem és sokat, nem történt kb. semmi.

Millió vega recept van, ne írogassunk már. Gondolkozz. Rengeteg tésztaétel, paprikáskrumpli, sütik, zöldségcurry, lecsó, egyéb zöldségételek... Egy csomó étel működik hús nélkül vagy eleve nincs benne.

Nem nagyon tudok előnyt vagy hátrányt, bár az jó, ha kihagyod a nagyüzemi húst. Jófélét pedig úgyis nehéz lehet találni (annyira sose feszültem rá, de nálam magasan van a léc).

Hogy élvezet s kényelem szempontjából van-e hátrány s előny, azt neked kell tudnod.

Hússal s anélkül is simán lehet egész jól és pocsékul is étkezni, odafigyelés kérdése. Rengeteg állati fehérjét is ehetsz, szóval ez se lehet gond... Nem látok nagy különbséget e szempontból, hisz a vega és a húst is evő (nem mindenevő, mert a sima vega is mindenevő, definíció szerint) nagyon nagyon széles sávot fed le.

2016. dec. 14. 20:56
 3/32 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat
2016. dec. 14. 20:59
 4/32 anonim ***** válasza:
70%

Lehet vegetáriánusként is tökéletesen egészségesen étkezni, de az sok utánaolvasást és melót igényel. Egy átlag embernek a hús a legfehérjedúsabb tápláléka, ha ezt elhagyja akkor tudatosan pótolni kell.

13 évesen viszont az is szempont hogy mit mondanak a szüleid. Ők veszik a kajádat, esetleg ők is főznek rád, az ő döntésük is. Nem biztos hogy anyukád szeretne minden nap külön főzni neked, ha meg azt eszed mint ők csak kihagyod a húst akkor nagyon könnyen belefuthatsz abba amit az első bekezdésben írtam. Nem lehet köretet zabálni állandóan.

2016. dec. 14. 23:25
 5/32 anonim ***** válasza:
30%

Hát olyan sok utánaolvasást a fehérje bevitel nem igényel...

Kombinálni kell a gabonaféléket, hüvelyeseket és olajos magvakat...

Kb ennyi a fehérje nagy titka...

Sőt van rengeteg teljes amino profilú fehérje forrásunk. Szója termékek, szejtán...

Ha meg nem eszik az ember változatosan és valamilyen hiány lesz vitaminból ásványi anyagból, az mindenevés esetén is ugyan úgy fent állhat...

+a vegetáriánusság nem zárja ki a tojást, tejterméket és máris meg van oldva a "félelmetes" protein mizériátok...

2016. dec. 15. 06:22
 6/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a szüleim nem nagyon engedik :(
2016. dec. 15. 07:09
 7/32 anonim ***** válasza:
55%

Aki olyan hülyeségeket ír hogy nehéz jól csinálni meg alapos utánolvasást igényel az megindokolná mire gondolt? A tudomány mai álláspontja szerint ugyanis nincs a húsban olyan tápanyag amit más forrásból ne lehetne bevinni ugyanolyan minőségben.

Egy lakto-ovo vegetáriánus fogyaszt tejtermékeket, tojást és semmiben nem szenved hiányt.

Én 14 évesen lettem vegetáriánus, ennek pont 14 éve. Köszönöm, tökéletesen egészsèges vagyok.

2016. dec. 15. 08:33
 8/32 anonim ***** válasza:
32%
Akárhány évesen hülyeség, hiszen csak hátrányai vannak.
2016. dec. 15. 08:37
 9/32 anonim ***** válasza:
59%
Hátrányai egyedül a hülyeségnek vannak ami a fejedben tombol...
2016. dec. 15. 08:44
 10/32 aperitif ***** válasza:
81%

Amit én gondolok erről:

13 évesen a szervezet növésben, fejlődésben van, ehhez rengeteg fehérjére van szüksége. Az igaz, hogy fehérjét nem csak húsból, illetve állati eredetű termékekből lehet bevinni, Indiában vannak olyan államok, ahol a törvény tiltja a húsevést, több százmillió ember él csupán növényi fehérjéken, de ott ennek több évezredes kultúrája van.

Ma, Magyarországon, ha egy 13 éves gyerek, hagyományos, húsevő családban úgy dönt, hogy holnaptól vega/vegán lesz, akkor annak az a kockázata, hogy a napi táplálékból egyszerűen kihagyja a húst, helyette csak köretet, krumplit, tésztát eszik. Ez pedig fehérjehiányos táplálkozáshoz fog vezetni, ami ebben a kritikus korban igencsak veszélyes lehet.

Hangsúlyozom, hogy nem a vega/vegán táplálkozás a baj, de ha a szülők nem partnerek ebben, akkor annak több lehet a kára, mint a haszna.

2016. dec. 15. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!