Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek hülyeség 13...

Szerintetek hülyeség 13 évesen vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
Vannak Elonyei Es mi a hátránya? Tudnatok irni vegetáriánus recepteket?normalis valaszokat kernek Es elore is koszonom a normalis valaszokat😊😇

2016. dec. 14. 20:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Igen az.
2016. dec. 15. 10:02
 12/32 anonim ***** válasza:
76%

Egy 13 éves mennyi lehet? 40-50kg?...

2gramm*testtömegnél több fehérje biztosan nem kell nekik sem, ahogy egy natural testépítőnek sem... az 80-100gramm fehérje...

Pl 200gramm lencse 40grammm

200gramm rizs 12gramm

3 tojás 20gramm

100gramm túró 12gramm...

És meg is vagyunk...

Ráadásul ennyi fehérje biztosan nem kell... ennyi kaját meg biztos le tudnak tenni eléd a szüleid... de ha még nem is akarnál lakto-ovo vega lenni, hanem 100% növényi étrendet akarsz, az is simán megoldható...

A lényeg, hogy olvasgass, tanulj a témában... ne hallgass rám, de senki másra sem itt gyk-n...

Én elfogult vagyok, mert a vegan táplálkozás megmentette az életemet, a kis kötekedők meg elfogultak a húsevés mellett, mert csak kötekedni járnak ide, de pont annyi (semmi) tudásuk nincs a témában... láthatod, egyetlen egy érvet nem tudnak felhozni csak dobálóznak a szavakkal...

Ha érdekel a vegaság, beszéld meg szüleiddel, és tanulj a témában, aztán matekozzátok ki szüleiddel, hogy tudnátok e tartani...

2016. dec. 15. 11:39
 13/32 anonim ***** válasza:
25%

# 7 Nagyon kedves hogy rögtön lehülyeségezed a mondanivalómat, pedig te nem tudtad értelmezni.

Egy szóval nem írtam hogy nélkülözhetetlen lenne a hús, de azt tartom hogy tudatosan kell vegetáriánusnak lenni és utána kell olvasni a dolgoknak, nem lehet nekiállni ezerrel csak kenyeret, főtt tésztát, zöldséget meg gyümölcsöt enni, mert ezzel rengeteg szénhidrátot, cukrot viszel be, fehérjét meg semmit. Tudni kell hogy mik azok az ételek amikkel be lehet vinni a fontos tápanyagokat, ez mindenkinek fontos, egy 13 éves gyereknek főleg.

2016. dec. 15. 11:56
 14/32 anonim ***** válasza:
65%

"nem lehet nekiállni ezerrel csak kenyeret, főtt tésztát, zöldséget meg gyümölcsöt enni, mert ezzel rengeteg szénhidrátot, cukrot viszel be, fehérjét meg semmit. "

Pont ez a baj hogy egyrészt alapvető dietetikai ismeretekkel nem vagy tisztában másrészt a saját helytelen szokásaidat vetíted ki másokra.

1. A szénhidrát -lassú felszívódású persze- a testvelsődleges energiaforrása, a legtöbb étrend 70-80% ch, és 20-30% zsír és fehérje felosztást használ. Ez a vega étrenden tökéletesen megvalósul.

2. Egy 13 éves gyereknek kb. 60g a fehérjeigénye, amit napi pár tojás, kevés túró némi hüvelyes vagy olajos mag könnyen fedez.

3. A vegetáriànusok az átlagnál jobban odafigyelnek az egészséges ézkezésre, és nem kenyeret, tésztát zabálnak halomszámra hanem változatosan esznek zöldségeket gyümölcsöket hüvelyeseket gabonákat tejtermékeket tojást magvakat teljes kiőrlésű termékeket stb.

2016. dec. 15. 12:07
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg nyugodtan neki lehet állni csak kenyeret, főtt tésztát meg zöldséget enni, mert ilyen szegényes ízvilággal megundorodik az ember 1 hét alatt az egésztől... :D
2016. dec. 15. 12:14
 16/32 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj, annyira szűklátókörűen azonosítjátok a fehérjét a hússal, hogy lövésetek nincs róla mibe mennyi van ami nem hús...

100% növényi étrenden nem az a bajom, miből vigyek be elég fehérjét... pont alig bírom kellőképpen alacsonyan tartani... 110-130 alá alig tudok menni naponta... de ha elszalad velem a ló, 170-180 is megvan...

2016. dec. 15. 12:18
 17/32 anonim ***** válasza:

Nagy érv, hogy lehet idiótán csinálni a vegaságot. A húst is evést is lehet. Nyilván nem szabad úgy vegának állni, hogy jó, akkor mostantól kihagyom a sok húst és csak rizst eszem és cukrot.

Mellesleg a gabonákban is van fehérje, nem olyan sok, de amennyi ételt én ettem gyerekként (rengeteget), abban nem kevés volt (persze nem komplett, de az ember ne egyen egyoldalúan, én nem tettem). Bár én úgy lettem vega, hogy csak azt a heti 10-20 deka húst hagytam ki, megmaradt a sok tojás, sok tejtermék, sok hüvelyes... Nem tudjuk, mi van a kérdezőéknél, nagy kétségek esetén akár lehet is javasolni, hogy ne lekváros tésztát s chipsen éljen, de azért kicsit negatív dolog feltételezni, hogy a lehető legidiótábban fog enni, egyszerű cukrot összetett cukorral, fehérje pedig a fasorban se.

Vegán étrendet már nem javasolnék ész nélkül. Ott se nehéz bevinni a fehérjét, de egy kis odafigyelés általában nem árt, nagyon sok jó fehérjeforrás kiesik s az állatiak a komplettek. Azt már nehezebb ész nélkül csinálni.

2016. dec. 15. 13:25
 18/32 anonim ***** válasza:

Ami a főzést illeti, 13 évesen már tudtam főzni valamit és sokan így vannak ezzel. De egy elszánt vega gyerekből azt minimum kinézem, hogy megsüssön pár tojást :D Még az anyja helyében is megcsinálnám, szinte nulla meló. Egyébként anyós mindig készít vega verziót is, ha rántott dolgok vannak. A pár mozdulattal felvágott padlizsán ugyanúgy elkészül, mint a hús. Nem nagy fáradság az sem.

De szerintem elég sok családban eleve esznek pl. sajtot, tejfölt, hüvelyeseket... Már többen többször írtuk, hogy annyira nem nehéz összehozni a fehérjét, hisz szinte mindenben van, max. kevés, nyilván lehet annyira pocsékul enni, hogy hiány legyen belőle. De ez a napi max. 10 dkg húst evő embereknél is fennáll.

2016. dec. 15. 13:30
 19/32 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az ertelmes valaszokat 😊
2016. dec. 15. 15:12
 20/32 anonim ***** válasza:
13%

Felelős, jó döntés. Az egészségnek is kifejezetten jót tesz.

Ha a szüleid nem engedik egyszerűen ne egyél húst és főzz magadnak valamit az otthon lévő zöldségekből vagy vásárolj a zsebpénzedből valamit! Tarts ki az elhatározásod mellett!

2016. dec. 15. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!