Nem égő vegetáriánusnak lenni? Hogy lehet így élni?
Nem égő. "céges vacsora" nagyon kevés van,legtöbb embert nem érint, és ott is lehet kérni többfélét. Ilyen eszed nem eszed nem kapsz mást az nem céges vacsora, hanem menzakaja.
De ha iyen cikinek érzed akkor ne legyél vega ,nem neked való.Értetlenkedés, buta kérdések mindig lesznek,le kell rázni őket.
Nem égő.
Normális helyeken készülnek a speciális étrenddel élőknek is.
Én sok rendezvényt szervezek és mindig megkérdezzük, hogy van-e aki pl. gluténérzékeny vagy vegetáriánus vagy bármi. És úgy adjuk le a megrendelést, hogy ezt jelezzük a cateringes cégnek. Nincs ebből semmi gond, nem nagy dolog elintézni.
Szerintem kérdező, te nem az "égő" szót kerested. Inkább arra gondoltál, hogy nem-e macerás/kompliált/nehéz vegának lenni, ugye?
Nos hát nem vagyok vega, de annyi biztos, hogy több vele a macera mint "sima" étkezési szokásokkal.
Nem égő s nem kellemetlen. Amúgy a céges mókánál lazán adtak vega ételt, sajna nekem nemigen maradt, mert a húst is evők felették rögtön... Baráti bográcsozás? A társaság megvan, enni nem muszáj :D Sör csak van :D Bár az az én étrendembe nem nagyon fér, túl szénhidrátos. Jobb a tömény.
Szinte sosem vettem észre, hogy bárhol elvárnák, hogy egyek. S ha azt teszik, az nem az én bajom. Éhezni nem fogok, mert ha sokáig nem vagyok itthon, viszek ételt, utazáskor egy étteremben akadnak lehetőségek (nekem nem olyan sok, ha nem lazítok valamin, egy vegának sokkal inkább) s bolt is van elég.
Nyáron a kórussal cukrászdázás volt. Ittam ásványvizet, nem volt semmi gond. No, egy vegának ott sem lenne problémája, feltéve, hogy szereti a sütit.
Sokkal megszorítóbb életmóddal elvannak emberek, s élnek, dolgoznak, van, aki napi 15 gramm szénhidráton van és egy édességboltot vezet, saját termékekkel s az új fejlesztések kóstolásakor bizony kicsit rezeg a léc... De megoldja, ahogy a gasztronómiai szempontból is élvezetes nyaralást, éttermezést, ivást is.
Pedig nem minimális szénhidrát azért több dologban van, mint hús és állati zsír.
Jó hát előfordulhatnak fura helyzetek, kiderülhet, hogy az ember vega. Ez lehet, hogy van, akinek zavaró. Ehhez nem értek, sok év ovo-lakto vegaság és még több év nagyon korlátozott húsevés (évi pár alkalom, bolti húsból max. lazac) alatt sosem szégyelltem vagy titkoltam, hogy nem akarok húst enni. Ez akár ízlés is lehet, nekem részben az. Minden embernek van valamilyen ízlése s olyan étel, amit nem szeret vagy nem mindig kíván. Az őszintébbbjük, gondolom, nem is eszi, ha nincs hozzá kedve. Ez simán lehet a hús is. De igazából mindegy, milyen és hány oka van az embernek nem enni valamit, ez az ő személyes döntése.
Nem égőnek nevezném, inkább különlegesnek. Tudod, azt, hogy te felismeri az ember azt a kegyetlenséget, amit az állattartás magával von, és elutasítja. Mert gondolkodó, érző lények vagyunk, így akár cselekedhetünk lelkiismeretesen is. A legtöbb ember azért agresszív, irigy a vegetáriánusokkal szemben, mert kisebbségi érzetük van, mert ők maguk nem tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel.
Mellesleg 2016-ot írunk, minden étteremben van 4-5 féle vegetáriánus választék is, sokszor már vegán is, a céges összejöveteleken is alapvető az ilyesmi.
És persze, hogy tudatni kell az összejöveteleken, meghívásokkor, így helyes. Mint házigazda, nem tudhatod kinek milyenek az étkezési szokásai, a világ legalapvetőbb dolga közölni, ha valaki csak kósert eszik, vagy vegán vagy gluténallergiás... aki emiatt rosszat gondol rólad, az nem normális :)
Érdekes, én eddig két féle céges vacsin voltam, vagy étlapról rendeltünk vagy előre választhattunk egy listáról...
Normális minkáltató ugyanis gondol arra, hogy vega, laktózérzékeny, gluténérzékeny, cukorbeteg dolgozói is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!