Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem égő vegetáriánusnak...

Nem égő vegetáriánusnak lenni? Hogy lehet így élni?

Figyelt kérdés
Pl. nem nagyon kellemetlen amikor bármilyen céges, üzleti, baráti vacsora, összejövetel van, és nem eszed meg amit adnak mert ugye ilyen helyeken szinte mindig húst adnak. Mert az se igazán jó ha mindenkivel rögtön tudatod hogy vega vagyok hogy tudja hogy olyan kaját adjanak. sőt, sokszor meg sem kérdezik...
2016. jan. 24. 17:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%

" Égő lett az állatvédelem?"

Nem az, de a vegetáriánus étkezés és e közé ne tegyünk egyenlőségjelet, mert ez nem az állatvédelemről szól. Lehet valaki vega vagy vegán, de ha mindenhová autóval cipeli a seggét, akkor is többet árt a környezetének és az élővilágnak, mint az aki busszal jár és éjjel-nappal tolja a fejébe a kolbászt meg a hurkát.

2016. jan. 24. 21:18
 12/27 anonim ***** válasza:
70%

Az autónak és az állatvédelemnek speciel nincs annyi köze egymáshoz, mint a húsfogyasztásnak, bőrviselésnek és az állatvédelemnek.

A környezettudatosság, környezetvédelem nem egyenlő az állatvédelemmel.

Aki vegetáriánus, vegán az egyben állatvédő is általában, viszont nem feltétlenül környezetvédő.

És természetesen az állatvédelemnek van rengeteg más aspektusa is pl. mentés, önkénteskedés, etetés, stb.; de a hús elhagyása is szerves része. Sosem értettem hogy nevezheti magát úgy bárki is állatvédőnek, hogy a kutyát-macskát megmenti, a sertést, csirkét, kacsát meg feldarabolja, ledarálja, kivérezteti, megeszi...

2016. jan. 24. 21:27
 13/27 anonim ***** válasza:
78%
Semmi nem égő, de a legjobb vegánnak lenni ;)
2016. jan. 25. 12:39
 14/27 anonim ***** válasza:
20%

"Az autónak és az állatvédelemnek speciel nincs annyi köze egymáshoz, mint a húsfogyasztásnak, bőrviselésnek és az állatvédelemnek.

A környezettudatosság, környezetvédelem nem egyenlő az állatvédelemmel. "

Tehát ha te nem eszel picike kiscsibéket, de naponta több liter üzemanyagot égetsz el feleslegesen meg hobbiból naponta 15 traktorgumit égetsz el, akkor te ugye állatvédő vagy? Bírom az ilyen csőlátású majmokat :D

"És természetesen az állatvédelemnek van rengeteg más aspektusa is pl. mentés, önkénteskedés, etetés, stb.; de a hús elhagyása is szerves része. Sosem értettem hogy nevezheti magát úgy bárki is állatvédőnek, hogy a kutyát-macskát megmenti, a sertést, csirkét, kacsát meg feldarabolja, ledarálja, kivérezteti, megeszi..."

Az állatvédés nem kutya-macska mentés. Ez olyan, ökörség, mintha egy égő házra gyűszűvel hordanád a vizet. A húsfogyasztás elhagyása nem hogy nem szerves része, hanem része sem.

2016. jan. 25. 15:05
 15/27 anonim ***** válasza:
43%

"

Tehát ha te nem eszel picike kiscsibéket, de naponta több liter üzemanyagot égetsz el feleslegesen meg hobbiból naponta 15 traktorgumit égetsz el, akkor te ugye állatvédő vagy?"

Áruld már el, hogy szerinted mi köze az üzemanyagnak az állatvédelemhez...

2016. jan. 25. 18:01
 16/27 anonim ***** válasza:
8%

"Áruld már el, hogy szerinted mi köze az üzemanyagnak az állatvédelemhez..."

Például hogy a fölöslegesen légkörbe juttatott szén-dioxid miatt épp visszafordíthatatlanul alakul át a Föld ökoszisztémája, amihez a jelenleg élő állat és növényfajok egy jelentős része nem tud alkalmazkodni ilyen gyorsan, ez pedig a fajok tömeges kihalását eredményezi, amitől csökken a biodiverzitás, sokkal kisebb lesz a rezilienciája a teljes élővilágnak ami magával vonhatja még több faj kihalását? Mondjuk ez?

Bocs, de valahogy az én szememben jelentéktelennek tűnik az az évi 10 csirke meg 3 kacsa aminek az életét "megkíméled" a vegasággal, amellett, hogy naponta halnak ki fajok a bolygónkon.

Na és akkor még csak a szén-dioxidról beszéltünk, pedig nem csak ezt bocsájtod ki az benzin égetésével...

Félre ne értsetek, nagyon szép dolog elhanyagolt háziállatokat menteni, meg megakadályozni a felesleges szenvedésüket, de nem ez az állatvédelem. Ez a gyűszűnyi vízzel háztűzoltás esete.

2016. jan. 25. 20:19
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

Az a helyzet, hogy szerintem jobb egy kicsit tenni, mint semmit. De tény, hogy összetett dolgok ezek. Én próbálom csökkenteni az ökológiai lábnyomomat, de nyilván marad belőle bőven. Attól még jobb így, mintha tennék az egészre magasról. Abban persze nem hiszek, hogy hű de tökéletes ez így. Sajna az emberi civilizáció elég alaposan káros s egy része alól akkor sem tudunk kibújni, ha szinte mindent feladunk. De azt nem is teszem.

Viszont ha valamire figyelni nekem nem fáj, csak kis macera, de ezzel együtt jobb nekem így, akkor úgy járok el, ez szerintem korrekt hozzáállás.

2016. jan. 25. 20:54
 18/27 anonim ***** válasza:
26%
Épp ezt magyarázom, hogy azzal, hogy nem eszel húst, kb semmit sem teszel. Ezeregy apró dologgal lehetne sokkal többet segíteni ezen. Megosztó gazdaság minden téren igénybevétele, ahol lehetséges például egy ilyen. Szelektív hulladékgyűjtés, stb.
2016. jan. 25. 21:08
 19/27 anonim ***** válasza:
78%

66%-os te tényleg ennyire primitív vagy, vagy csak tetteted?

Egyrészt azzal nagyon is sokat tesz valaki, hogy nem fogyaszt húst, amikor a húsipar termeli az üvegházhatású gázok 40%-át! Ahol élek, a társadalom 10-15%-a vegetáriánus vagy vegán, ami jelentős csökkentés a hús-és állatipari termékek előállításában! Szóval nekem te ne pofázzál, hogy nem nagy lépés. Ha mindenki megtenné ezt a "kis" lépést, a legnagyobb gond meg is oldódna.

Mindemellett tájékoztatnálak róla, hogy az, hogy valaki vegán/vegetáriánus, nem zárja ki, hogy szelektíven gyűjti a hulladékot, mellőzi az autóhasználatot, újrahasznosított anyagokat használ vagy egyéb módon védi a környezetet. Nekem pl. a szelektív hulladékgyűjtés alapvető dolog.

De te az orrodnál se látsz tovább és a saját irigységedben fősz, hát fulladj is meg benne. De ne azokkal kötözködj, akik nálad jóval többet tesznek!

2016. jan. 25. 21:51
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

A 69%-osnak igaza van, az állatvédelem legalapvetőbb formája, hogy nem fogyasztasz húst.

Attól, hogy autóval jársz még ugyanúgy rettegő állatok százezreit mészárolják le siralmas körülmények között naponta. Szóval inkább tegyél ellene te is valamit, 66%-os, ne csak a szád járjon.

2016. jan. 25. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!