Miért mondják, hogy nem egészséges vegetáriánusnak lenni?
Sokan mondják, hogy a vegetáriánus táplálkozás egészségtelen, mert egyoldalú.
Nn bizony vegetáriánus voltam már gyerekként is és nem lett semmi bajom, mindig csak kevés húst eszem azóta is.
A kevés azt jeleni, hogy egész életemben ettem párizsit, kolbászt, némi rántott húst, halat, meg sonkát.
Más fajta húst viszont soha.
A legtöbb ember alig eszik párféle húst, ebben nincs semmi különös, a Te listád nem is olyan beszűkült, úgy látszik, nem én vagyok az egyetlen, aki kevés húst eszik (úgy havi 20 deka?), de a sonkát és a kolbászt szereti, nem a csirkét :D
Előítéletből, tévinformációk miatt mondják, önigazolásból vagy mert találkoztak rossz fajta vegával? Ki tudja, bizonyára sok oka van. Valós alapjuk nincs rá, remekül meg lehet lenni hús nélkül, semmilyen esszenciális tápanyag nincs benne, amit máshogyan ne lehetne bevinni, elég könnyen. Persze nem mindenkinek való a vegetariánizmus, de attól még lehet toleránsnak lenni s megengedni, hogy a másik máshogyan egyen s legyen akár egészségesebb, mint mi.
Ha lehet egy tanácsom, ha húst eszel, ne a feldolgozott húsféléket (sonka, kolbász, párizsi) fogyaszd, mert egészégtelen adalékanyagokkal tömik tele azokat a gyártás során.
Legjobb a hal és a szárnyas.
"..Ha egy orvost kérdezel meg, az elmagyarázza, hogy milyen káros hatásai vannak a húsmentes étkezésnek..."
Ez attól függ, melyik országban élő orvost kérdezed. Itt Németországban még továbbképzéseik is vannak a témában, nemrég vegetáriánus orvosi konferenciát is tartottak. Egyáltalán nem ellenzik, ez itt már teljesen mindennapos, hiszen egyre több vega és vegán lesz.
kérdező, te nem is vagy vega, mert eszel húst
de amúgy nem egészségtelen, csak oda kell figyelni a B12 és a fehérje pótlására
" nem egészségtelen, csak oda kell figyelni a B12 és a fehérje pótlására"
Aztán mi okból? A vegetáriánusok fogyasztanak tejtermékeket és tojást, amik tartalmaznak B12-t, valamint "állati" fehérjéket, ha erre vagy kíváncsi. De komplett fehérjeprofil igazából pusztán növényi táplálékból is összeállítható, de egy vegetáriánusnak még véletlen sem kell odafigyelnie erre.
na, szerintem te egy eltitkolt ikertestvérem lehetsz...
de nem vagy vegetáriánus, mert eszel húst. én se szerettem soha, és pont ugyanezeket ettem, amikor még ettem (15 éves koromig, most 38 vagyok). azokat is csak azért, mert kényszerítették.
de ha ezeket eszed, akkor nem vagy vegetáriánus, csak kevés húst eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!