Miért akarják rám kényszeríteni azt, hogy én is egyek húst?
Elhatároztam, hogy nem fogok többé húst enni. Na de semmi ilyen opkból, hogy" védem a bocikat" vagy ilyesmi, egyszerűen, csak én nagyon kevés húst szeretek, és a felvágottaktól is rosszul vagyok, és elhatároztam, hogy nem fogok mindig ilyen válogatósan vásárólni, egyszerűen többé nem eszek húst.
De a családban nem nézik ezt jó szemmel.
Valahogy el akarnak nyomni, és folyton traktálnak olyanokkal, hogy "a szervezetnek kell a hús, majd beteg leszel, bajod lesz!"
Nem értem, nem tőlük vontam meg a húst, hanem magamtól.
Miért néznek rám mégis rossz szemmel a családban?
Nem a szar felvágottakat kell zabálni. Egyik rosszabb, mint a másik.
Esetleg szalámit, kolbászt, ha lehet akkor házit.
De nem értem, hogy tudsz ellent mondani egy jó rántott húsnak?
A családodban pedig gondolom azért nem nézik jó szemmel, mert az egészséges táplálkozás részéhez tartozik.
Kár, hogy nem voltál ott a mai Vegetáriánus fesztiválon, sok ezzel kapcsolatos, hasznos téma volt terítéken:)
Az emberek mindig nehezen tudják elfogadni azt, amiről ők mást gondolnak. Fontos, hogy ne hozzon ki ez a sodrodból és tarts ki a döntésed mellett. Én úgy vélem, mindenki tegye azt, amit jónak érez, persze ha ezzel nem árt másnak. És amint te is mondtad, nem tőlük vontad meg a húst, hanem magadtól. :)
Az emberek ilyenek, megszokott, hogy húst esznek, s mindenféle butaság van a fejükben arról, hogy mi történik hús nélkül... Én szerencsés voltam, anyám onnantól fogva nem nagyon főzött húsos ételt és kész (addig is húsmentes volt a legtöbb napunk), legfeljebb szalonnát, ezt-azt vett s evett néha, illetve ünnepekkor főzött azért húst, gondolom...
Azóta már nem vagyok vega, évente legalább párszor eszem húst (jobbára vadat vagy házit, de az utóbbihoz nem jutok hozzá, a boltiakat kerülöm, azokból max. a hal jöhet, de annál is nyilván jobb a vad), de ez nem számottevő az életemben, s mivel egyre több ételcsoportot zárok ki az étkezésemből, s nagyon érdekel az egészségem, utánaolvasok dolgoknak. Abszolút semmi bajod nem lesz hús nélkül. A vegánság már érdekesebb, annál igencsak képben kell lenni, de csak mert nem eszik az ember húst, nem igazán történik semmi, hacsak nem táplálkozik nagyon egyoldalúan és rosszul, de ez a húst is fogyasztókra is igaz.
Rengeteg millió vega van, komplett népcsoportok is, elég gyenge lábakon áll az az érvelés, hogy kell a hús. De meg lehet nézni tudományosan is. Semmi esszenciális nincs a húsban, amit ne lehetne máshogyan pótolni. Igaz, hús nélkül nehéz olyan sok fehérjét bevinni, amennyire nincs is szükség... :P A szükséges mennyiséget lazán, akár még paleós keretek között is...
"..Tudod mennyi problémát okozhat majd ez az életetekben? Ha vashiányos vagy egy idő után hullani fog és töredezni a hajad, folyamatosan fáradtnak fogod érezni magad, a bőröd undorító lesz, sokszor émelyegni fogsz, menni fog a hasad vagy ellenkezőleg szorulásod lesz, ráadásul a szexuális életet is rombolja.. Hülyeség ez a "csak zöldség" dolog. Maguk a vegetáriánusok is vallják, hogy szükséges a hús..."
Utolsó, ennyi hülyeséget már rég olvastam egy hozzászólásban. Nyilván olyan sok vegát ismersz és tapasztalatból írsz, nevetnem kell. Többszáz millió vega él a világon, ezek szerint csak ők fekszenek a kórházakban és csak ők halnak meg civilizációs betegségekben, a mindenevőknek meg kutya baja? Istenem, de jó lenne, ha egyszer valaki tájékozódna (nem a kisk.gyedből), vagy saját tapasztalata alapján írna véleményt, és nem akarna félrevezetni mindenkit, csak mert utálja a vegákat és mert fingja nincs az egészről.
Hiánybetegsége csak annak lesz, aki nem táplálkozik változatosan, kiegyensúlyozottan. De tudod kicsim ez a mindenevőkre is igaz. Sőt, ha utánanézel rájuk fokozottabban igaz, mert a vegák általában sokkal inkább odafigyelnek a táplálkozásukra.
Szeretnek parancsolgatni azért.
Bátyám is nemrég kezdett a vega életmódba (fokozatosan mond le minden húsos kajáról) - én nem piszkálom ezért, azt csinál magával amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!