Miért csinálja ezt velem anyám? Miért viselkedik így velem szemben?
Nem akarok neked esőnek tűnni, de biztos, hogy te tudatos, teljes vega étrendet tartasz?
Mert olyan szempontból megalapozott a félelme, hogy valakik, akik nulla hozzáértéssel divatvegetáriánusok lesznek, többet árthatnak maguknak, mint használhatnak. Például kislányka eldönti, hogy ő majd eszi mindig a paprika paradicsom saláta alapú kajáját az egyes étkezéseknél, persze, hogy le fog gyengülni és nagyon súlyos állapotba is kerülhet (legyengült immunrendszer, lebontott szívizom), nulla fehérjével az étrendjében, és akkor a többi lehetséges hiánybetegségről még nem is szóltam.
Viszont, ha te tudatosan összeállított étrendet követsz (mert vega étrenddel is lehet fedezni minden tápanyag szükségletét), beviszed a szükséges makrotápanyagokat (és mikrokat is) akkor csak csináld, ezt a kinézést mindig is megfogod kapni, az emberek így reagálnak a másságra. Én is folyton megkapom legalább a megmosolygásokat és a legyintéseket, amikor követem a sportolói étrendemet, és természetesen az emberek mindenben szeretnek okoskodni, és a szakértőknél és profibbnak lenni. Nekem is megmondták, hogy nagyapáink szalonnát meg fehérkenyeret ettek, oszt' mégis milyen igazi paraszterejük volt, a harmadik, negyedik elmagyarázás után már nem lehet mást tenni, mint csendben tűrni.
Még egyszer bocsi, ha kritizálónak tűntem, csak sajnos a fent írt eset is egy általam ismert kislány volt, és egy reggelid leírásából még nem vagyok benne biztos, hogy teljes értékű az étrended (mert pl. ez, amit leírtál, nem az).
"
Ha egészségesen akarsz élni nem igazán értem miért nem eszel húst..."
Talán mert minden esszenciális aminosav megtalálható a tejtermékekben és a tojásban is a hússal egyenértékű vagy nagyobb mennyiségben, ezenkívül a hús semmiféle jótékony összetevőt nem tartalmaz (károsat viszont annál inkább, főleg a vörös húsok a többszörösen telített zsírsavakkal!), így teljességgel elhagyható egy egészséges étrendből?
Egyedül a hal az a húsféle ami az omega 3-6-9-nek köszönhetően kimondottan jótékony hatású, azonban ezt is ugyanúgy be lehet vinni olajos magvakból.
Minden egyéb ásványi anyag és vitamin nagyobb mennyiségben található meg zöldségekben, gyümölcsökben és magvakban, gabonafélékben mint a húsokban, úgyhogy ez tárgytalan.
Kérdező: anyád simán nem normális és valószínűleg teljességgel dilettáns a témával kapcsolatban, ne vedd fel a hülyeségét.
4-es:
Ha egészségesen akarsz élni, nem igazán értem, miért eszel húst...
Idézet a Kína-tanulmányból, ami a valaha elvégzett legátfogóbb táplálkozástudományi vizsgálat:
"Az elsősorban növényi eredetű táplálékot fogyasztó emberek bizonyultak a legegészségesebbeknek, akiket a krónikus betegségek sokkal inkább elkerülnek."
Ezt magamon is észrevettem. Amióta nem eszem húst, még egy kis torokfájásom se volt, pedig régebben minden télen elkaptam egy-két kisebb megfázást. A sporteredményeim, teljesítőképességem is javult, szóval elmondhatom, hogy a hús- és cukormentes étrendemmel egészségesebb vagyok, mint valaha.
Kérdező: te meg nyugodtan vágj vissza, hogy nyilván nem tudhatja mi a finom, ha egész életében ilyen moslékon élt amit főz, és nyugodtan folytassa csak ha pár éven belül el akar patkolni a nem kielégítő táplálkozásmód okozta szív-és érrendszeri betegségekben, rákban...
A kishúgoddal néha megkóstoltathatnád amit főzöl még mielőtt anyád beszól rá, csak jót tenne neki ha nem ilyen hülye életszemlélettel nőne fel :(
"LoL, ti aztán értetek a táplálkozáshoz... :D"
Nálad egész biztosan többet, ugyanis vagy egy féloldalas érvelést írtam róla, te pedig csak trollkodtál, ezzel kompenzálva az inkompetenciádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!