Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért csinálja ezt velem...

Miért csinálja ezt velem anyám? Miért viselkedik így velem szemben?

Figyelt kérdés
lassan 3 éve vagyok vegetáriánus, és anyám amikor csak teheti belém köt. próbálok egészségesen élni ebben az elcseszett háztartásban, (nagyon egészségtelenül táplálkoznak és majdnem minden nap ugyanazt eszik) szóval anyám ki van akadva amikor alkalomadtán veszek a reggeli zabpelyhemben gabonaféléket (ma reggel is vettem árpát, és bunkón mondta hogy ebbe fogsz beledögleni nem vagy te ló, ezt ették a 2.vh után is és skorbutjuk lett) mondom te úr isten azért lettet skorbutosak mert nem volt gyümölcsük..na mindegy. annyira de annyira elegem van

2013. júl. 19. 09:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Engedd el a füled mellett mást nagyon nem tudsz tenni ha ennyire maradiak.
2013. júl. 19. 09:30
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem kell velük foglalkozni.
2013. júl. 19. 09:35
 3/18 anonim ***** válasza:
61%

Nem akarok neked esőnek tűnni, de biztos, hogy te tudatos, teljes vega étrendet tartasz?

Mert olyan szempontból megalapozott a félelme, hogy valakik, akik nulla hozzáértéssel divatvegetáriánusok lesznek, többet árthatnak maguknak, mint használhatnak. Például kislányka eldönti, hogy ő majd eszi mindig a paprika paradicsom saláta alapú kajáját az egyes étkezéseknél, persze, hogy le fog gyengülni és nagyon súlyos állapotba is kerülhet (legyengült immunrendszer, lebontott szívizom), nulla fehérjével az étrendjében, és akkor a többi lehetséges hiánybetegségről még nem is szóltam.

Viszont, ha te tudatosan összeállított étrendet követsz (mert vega étrenddel is lehet fedezni minden tápanyag szükségletét), beviszed a szükséges makrotápanyagokat (és mikrokat is) akkor csak csináld, ezt a kinézést mindig is megfogod kapni, az emberek így reagálnak a másságra. Én is folyton megkapom legalább a megmosolygásokat és a legyintéseket, amikor követem a sportolói étrendemet, és természetesen az emberek mindenben szeretnek okoskodni, és a szakértőknél és profibbnak lenni. Nekem is megmondták, hogy nagyapáink szalonnát meg fehérkenyeret ettek, oszt' mégis milyen igazi paraszterejük volt, a harmadik, negyedik elmagyarázás után már nem lehet mást tenni, mint csendben tűrni.

Még egyszer bocsi, ha kritizálónak tűntem, csak sajnos a fent írt eset is egy általam ismert kislány volt, és egy reggelid leírásából még nem vagyok benne biztos, hogy teljes értékű az étrended (mert pl. ez, amit leírtál, nem az).

2013. júl. 19. 09:51
 4/18 anonim ***** válasza:
33%
Ha egészségesen akarsz élni nem igazán értem miért nem eszel húst...
2013. júl. 19. 10:24
 5/18 anonim ***** válasza:
44%

"

Ha egészségesen akarsz élni nem igazán értem miért nem eszel húst..."

Talán mert minden esszenciális aminosav megtalálható a tejtermékekben és a tojásban is a hússal egyenértékű vagy nagyobb mennyiségben, ezenkívül a hús semmiféle jótékony összetevőt nem tartalmaz (károsat viszont annál inkább, főleg a vörös húsok a többszörösen telített zsírsavakkal!), így teljességgel elhagyható egy egészséges étrendből?

Egyedül a hal az a húsféle ami az omega 3-6-9-nek köszönhetően kimondottan jótékony hatású, azonban ezt is ugyanúgy be lehet vinni olajos magvakból.

Minden egyéb ásványi anyag és vitamin nagyobb mennyiségben található meg zöldségekben, gyümölcsökben és magvakban, gabonafélékben mint a húsokban, úgyhogy ez tárgytalan.

Kérdező: anyád simán nem normális és valószínűleg teljességgel dilettáns a témával kapcsolatban, ne vedd fel a hülyeségét.

2013. júl. 19. 10:55
 6/18 lencsefőzelék ***** válasza:
77%

4-es:

Ha egészségesen akarsz élni, nem igazán értem, miért eszel húst...

Idézet a Kína-tanulmányból, ami a valaha elvégzett legátfogóbb táplálkozástudományi vizsgálat:

"Az elsősorban növényi eredetű táplálékot fogyasztó emberek bizonyultak a legegészségesebbeknek, akiket a krónikus betegségek sokkal inkább elkerülnek."

Ezt magamon is észrevettem. Amióta nem eszem húst, még egy kis torokfájásom se volt, pedig régebben minden télen elkaptam egy-két kisebb megfázást. A sporteredményeim, teljesítőképességem is javult, szóval elmondhatom, hogy a hús- és cukormentes étrendemmel egészségesebb vagyok, mint valaha.

2013. júl. 19. 10:57
 7/18 A kérdező kommentje:
nem divatból vagyok vegetáriánus, és nagyon figyelek arra hogy fedezzem a szükséges fehérjéket, vastartalmat :) de anyám mindent kritizál, ha főzök vmi finomat, egészségeset jönnek a megjegyzések hogy olyan mint a hányás, ő nem eszik ebből, és a kishúgomnak is ezeket mondja hogy még csak véletlenül se kóstolja meg -.-
2013. júl. 19. 10:59
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: te meg nyugodtan vágj vissza, hogy nyilván nem tudhatja mi a finom, ha egész életében ilyen moslékon élt amit főz, és nyugodtan folytassa csak ha pár éven belül el akar patkolni a nem kielégítő táplálkozásmód okozta szív-és érrendszeri betegségekben, rákban...

A kishúgoddal néha megkóstoltathatnád amit főzöl még mielőtt anyád beszól rá, csak jót tenne neki ha nem ilyen hülye életszemlélettel nőne fel :(

2013. júl. 19. 11:04
 9/18 anonim ***** válasza:
16%
LoL, ti aztán értetek a táplálkozáshoz... :D
2013. júl. 19. 12:02
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

"LoL, ti aztán értetek a táplálkozáshoz... :D"

Nálad egész biztosan többet, ugyanis vagy egy féloldalas érvelést írtam róla, te pedig csak trollkodtál, ezzel kompenzálva az inkompetenciádat.

2013. júl. 19. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!