Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel lehet pótolni a fehérjét...

Mivel lehet pótolni a fehérjét egy vegetáriánusnak, milyen ételekkel?

Figyelt kérdés
2013. júl. 15. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tojásban, és tejtermékekben, túróban, sajtban, hasonlókban van még jelentősebb mértékben. Kérdés, hogy ezeket megeszed-e?
2013. júl. 15. 10:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen ,mindegyiket,de úgy értem,hogy van ugye szója és azt mivel/hogyan milyen ételekben lehet enni?
2013. júl. 15. 10:46
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

Személy szerint nem vagyok vega, de esetenként szoktam.

Ha szója, akkor: a szója-kockából én a brassóit szoktam készíteni, alaposan befűszerezve, és a hagymát, fokhagymát sem kell belőle sajnálni.

A szója-kockát először felteszem sós-vegetás-borsos vízben főzni, ahogy felforr, akkor még állandó kavargatás mellett (szeret kifutni) 5 percig főzöm, majd leveszem, és 1 órahosszára beborítom. Akkor tökéletes puha lesz a közepe is. Leszűröd és utána jöhet belőle, akár a brassói, akár a pörköltféle.

Szója-granulátumból szokták a fasírozottat készíteni, bár én azt már úgy nem szeretem, ezért nem is csinálom.

2013. júl. 15. 11:23
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

tofut édesen, sósan, sajt, túró helyett, önmagában.

de szója nélkül is lehet elég fehérjéhez jutni, tojás és tejtermék nélkül is, pld hüvelyesekből, babfélékből, nemcsak bab, lencse, sárgaborsó, de a csicseriborsó és a vöröslencse is nagyon jó.

vagy olajos magvakból, ezeket őrölve, pld kenyérbe sütve, vagy panírozni vele, vagy növényi tej formájában.

és a gabonákban is sok fehérje van: hajdina, köles, amaránt.

2013. júl. 17. 15:28
 5/6 tap bela válasza:
100%

A szójáról nekem ez a véleményem:

Kerülöm!!!!

[link]

[link]

2013. júl. 21. 07:15
 6/6 anonim ***** válasza:
tartalmaznak fehérjét a szójakészítmények, a hüvelyesek, a padlizsán, az élesztőpehely, gabonák...
2013. szept. 21. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!