Mivel lehet pótolni a fehérjét egy vegetáriánusnak, milyen ételekkel?
Személy szerint nem vagyok vega, de esetenként szoktam.
Ha szója, akkor: a szója-kockából én a brassóit szoktam készíteni, alaposan befűszerezve, és a hagymát, fokhagymát sem kell belőle sajnálni.
A szója-kockát először felteszem sós-vegetás-borsos vízben főzni, ahogy felforr, akkor még állandó kavargatás mellett (szeret kifutni) 5 percig főzöm, majd leveszem, és 1 órahosszára beborítom. Akkor tökéletes puha lesz a közepe is. Leszűröd és utána jöhet belőle, akár a brassói, akár a pörköltféle.
Szója-granulátumból szokták a fasírozottat készíteni, bár én azt már úgy nem szeretem, ezért nem is csinálom.
tofut édesen, sósan, sajt, túró helyett, önmagában.
de szója nélkül is lehet elég fehérjéhez jutni, tojás és tejtermék nélkül is, pld hüvelyesekből, babfélékből, nemcsak bab, lencse, sárgaborsó, de a csicseriborsó és a vöröslencse is nagyon jó.
vagy olajos magvakból, ezeket őrölve, pld kenyérbe sütve, vagy panírozni vele, vagy növényi tej formájában.
és a gabonákban is sok fehérje van: hajdina, köles, amaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!