Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen ételekkel lehet helyett...

Milyen ételekkel lehet helyettesíteni a húst? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyan ételekre, amikben megtalálhatóak nagyjából a hasonló tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok mint a húsban.

Kérlek mellőzzenek az olyan emberek akik le akarnak beszélni a vegetarianizmusról. Nem vagyok/leszek vega, csak egy bizonyos nem publikus dolog miatt le kell mondanom a húsról egy kis időre.

köszönöm!

2012. nov. 7. 18:23
 1/8 Cass90 ***** válasza:
100%
tofu, szinte minden zöldség variálva például rizzsel, gerslivel, készíthetsz gyümölcsrizst is, zöldborsó pörköltet, szójafasírtot
2012. nov. 7. 18:32
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

Valójában, ténylegesen szerintem nem lehet más, ugyanolyan összetételű, tartalmú anyagot találni.

Egész biztosan vannak olyan ételek, amelyekben megtalálható a hús alkotórészének egyik eleme, egy másik fajta kajában benne a másik elem, stb.stb. de egyetlenegy másik fajta kaját szerintem nem fogsz ugyanolyan összetételűt találni.

Az egy más dolog, hogy sok mindent el lehet készíteni úgy, mint ahogy pl. a húst szoktuk, de valójában sohasem lesz pont olyan.

Gondolok itt arra, hogy készíthetsz pl. főtt rizsből ál-fasírozottat, vagy ál-brassóit szójakockából, vagy ál-rántott szeletet rántott csillagtökből stb.stb., de mindenki tudja, hogy ezek csak utánzatok.

2012. nov. 7. 18:35
 3/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

De természetesen, ha valami receptre van szükséged, ami hús nélkül készült, de laktató, ízletes valamire ötlet, stb. írj nyugodtan, akár a privimre is, ott biztosan észreveszem, ha valaki keres.

Nem vagyok vega, csak esetenként "rámjön", hogy szívesebben ennék valami zöldségfélét, egyebet, mint a húst, olyankor szoktam egyéb dolgokból "kreálni" valamit.

Gyógyulj meg mielőbb, hogy ne sokáig kelljen pót-kajákat készítened, és ehesd az igazit!

2012. nov. 8. 08:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes lenne szétnézned olyan vegetáriánus irányoknál ahol ennek tradiciója van. Gondolok itt például az indiai gasztronómiára, ahol több évezredes hagyománya van a húsmentes étkezésnek.

Itt például minden egyes fűszer gyógynövény is egyben, könnyen be is tudod szerezni.

Ha a tejet nem kell mellőznöd sokféle tejterméket készíthetsz például házi sajtot, amit felkockácol, s ki is tudod sütni, beleteheted az ételbe, a szójakocka elbújhat mellette.

Alapvetően sok rizst esznek (no nem a karcagi B rizst inkább jázmin vagy basmati, hosszú szeműek) sok felesborsót pl sárgaborsó, csicseriborsó. Az olajban sült vagy csak forró serpenyőben pirított (gyakran frissen őrölt) teljes lisztből készült kenyérféleségek. Végtelen mennyiségű zöldségételek, levesek, sós csemegék, kenyérféleségek, édességek és italok jellemzik ezt a konyhaművészetet.

Pont a napokban kezdtem el egy oldalt, amit ennek szeretnék szentelni, ha van kedved nézz rá. Ugyan még kezdetleges formája van de talán már most is találsz benne hasznos infót. Üdv

[link]

2012. nov. 8. 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Tofu, csicseriborsó, és némi sajt vagy tej és no problem.
2012. nov. 12. 09:43
 6/8 anonim ***** válasza:

A magvak nagyon fontosak még ha nem eszel húst.

Dió, mogyoró, szezám, len, szotyi, tökmag...

2012. nov. 12. 12:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon hasznos válaszokat kaptam!:)
2012. nov. 13. 19:46
 8/8 anonim ***** válasza:
a húsban levő fehérjét semmivel nem lehet helyettesíteni, mivel az csak a húsban van!
2012. dec. 2. 05:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!