Ha vegetáriánusnak tartjátok magatokat, akkor nem esztek pl. zsíros kenyeret sem? Mit nassoltok?
Aki tényleg vegetáriánus az nem eszik.
Nassolni meg hát mit, zöldséget, gyümölcsöt. Édesség helyett sokszor eszek gyümölcsöt vagy nyers zöldségeket (nem vagyok vegetáriánus ), a karalábé a kedvenc. Ha kifejezetten édesre vágysz, akkor a gyümölcs adja magát.
#4-nek
Vajat általában esznek a vegetáriánusok, a tejterméket nagyon kevesen nem fogyasztják!
Vegán vagyok, de pont most toltam be egy akkora lilahagymás-pálmavajas kenyeret az arcomba, hogy nem fért teljesen rá a nagy lapostányérra. :D
Ún. vegazsírt lehet kicsi, beízesített verzióban kapni, a vegabond forgalmaz beleőle vagy 3 ízvariációt. Amennyiben gazdaságosabbat szeretnél, lehet kapni 1 kg-os tömbben is, amit úgy fűszerezel ahogy akarsz.
Emellett van ajvár, zakuszka, padlizsán paszta, gombakrém, babkrém, hummusz, fűszervaj, tahini, házi mogyoróvaj stb. ha nem tudnál mit kenni a kenyérre.
Szalonnasütéskor egyszerűen veszek pár nagyfej gombát, és alulról, a tönk felől feltűzöm a nyársra. Amikor a bőre kezd összeugrani, akkor leszedem, tányérra vele, és teszek rá valami fűszersót.
Érdemes jóval több gombát venni, mert sokkal gyorsabban készül mint a szalonna, és az éhes ragadozók általában elkunyizzák a felét.
Emellett lehet hagymát és piritóst vagy csöveskukoricát is nyárson sütni, illetve vega rablóhúst cukkiniből, gombából, paprikából, hagymából, padlizsánból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!