Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha vegetáriánusnak tartjátok...

Ha vegetáriánusnak tartjátok magatokat, akkor nem esztek pl. zsíros kenyeret sem? Mit nassoltok?

Figyelt kérdés
Szalonnasütés volt, vendégek voltak nálunk, és sajnos én sütin kívül nem tudtam enni semmit. Most úgy gondolom,h megpróbálkozom a hús elhagyásával(több oka is van), csak egyébként is szeretem az édességet és félek,h így még többet fogok enni. Mit egyek édesség helyett?
2012. júl. 27. 20:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki tényleg vegetáriánus az nem eszik.

Nassolni meg hát mit, zöldséget, gyümölcsöt. Édesség helyett sokszor eszek gyümölcsöt vagy nyers zöldségeket (nem vagyok vegetáriánus ), a karalábé a kedvenc. Ha kifejezetten édesre vágysz, akkor a gyümölcs adja magát.

2012. júl. 27. 20:59
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én amúgy is jobban szeretek nyers zöldséget (répát, karalábét, karfiolt és karfioltorzsát stb.) enni süti helyett. Nyárson pedig lehet sütni zöldségeket is (ha nem zavar, hogy a közeli nyársakról egy ici-pici zsír ráfröccsenhet). A sült hagyma például nagyon finom, én a szalonna mellé is szoktam tenni. A kenyeret a tűznél megpiríthatod, persze a zöldségből nem fog zsír csöpögni rá.
2012. júl. 27. 21:05
 3/17 A kérdező kommentje:
Csak sosem kívántam annyira a zöldséget/gyümölcsöt mint a sütiket...:/ Köszönöm a segítséget! :)
2012. júl. 27. 21:09
 4/17 anonim ***** válasza:
59%
Ha vendég hozta a sütit, lehet, hogy vajat tett bele. És máris olyat ettél, amit nem volna szabad.
2012. júl. 27. 21:24
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

#4-nek

Vajat általában esznek a vegetáriánusok, a tejterméket nagyon kevesen nem fogyasztják!

2012. júl. 28. 00:45
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ovo-lakto vegetáriánus vagyok. Sem zsírt, sem húslevest nem eszek már. Tejet viszont iszok. Igaz, boltit.
2012. júl. 28. 15:49
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Vegán vagyok, de pont most toltam be egy akkora lilahagymás-pálmavajas kenyeret az arcomba, hogy nem fért teljesen rá a nagy lapostányérra. :D

Ún. vegazsírt lehet kicsi, beízesített verzióban kapni, a vegabond forgalmaz beleőle vagy 3 ízvariációt. Amennyiben gazdaságosabbat szeretnél, lehet kapni 1 kg-os tömbben is, amit úgy fűszerezel ahogy akarsz.

Emellett van ajvár, zakuszka, padlizsán paszta, gombakrém, babkrém, hummusz, fűszervaj, tahini, házi mogyoróvaj stb. ha nem tudnál mit kenni a kenyérre.

Szalonnasütéskor egyszerűen veszek pár nagyfej gombát, és alulról, a tönk felől feltűzöm a nyársra. Amikor a bőre kezd összeugrani, akkor leszedem, tányérra vele, és teszek rá valami fűszersót.

Érdemes jóval több gombát venni, mert sokkal gyorsabban készül mint a szalonna, és az éhes ragadozók általában elkunyizzák a felét.

Emellett lehet hagymát és piritóst vagy csöveskukoricát is nyárson sütni, illetve vega rablóhúst cukkiniből, gombából, paprikából, hagymából, padlizsánból.

2012. júl. 31. 17:17
 8/17 anonim ***** válasza:
Milyen finom is a Vegabond pecsenyezsír!!!!
2012. aug. 4. 14:07
 9/17 anonim ***** válasza:
10%
Én vegetáriánus vagyok, de zsíros kenyeret azt eszek, meg rántott májat is, csak húst nem!
2012. aug. 4. 15:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nemvagy vegetáriánus....
2012. aug. 4. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!