Születhet-e valaki vegetáriánusnak? 3 éves kisunokám soha nem fogadta el a húst ill. húsféle élelmiszert. Elmondása szerint, rossz, büdös, és undorodik tőle. Környezetében senki sem vega. Tojást, tejet szereti.
Azt gondolom, hogy van olyan aki születésétől fogva nem kívánja a húst (úgytetszik vega). Szerintem nem kellene erőltetnetek a húsevést. Ha majd akar enni húst, akkor majd fog enni.
A hiánybetegségek miatt pedig felesleges aggódni, ha tejterméket és tojást eszik, akkor hozzájut minden eszenciális fehérjéhez, vitaminhoz és nyomelemhez, ami a húsban van. Lévén, hogy a tejtermék és a tojás is állati eredetű!
Arra figyeljetek, hogy a pici és a család is változatosan étkezzen, egyetek mindennap nyers gyümölcsöt, zöldséget, válasszátok a teljes őrlésű gabonákat, ismerjétek meg a kölest, a hajdinát, az árpát, a barnarizst... stb. A gyermek étrendjében szerepeljenek olajos és csonthéjas magvak, dió és mogyorófélék, mandula stb. A gyermek fogyasszon hüvelyeseket, lencsefélét és borsó is.
Szóval szumma-szumma nem kell aggódnotok! Kérlek tiszteljétek a gyermeketek kívánságát, hogy nem kíván húst enni. Feltételezem, hogy ti se ennétek pl. csigát vagy algát, ami számotokra visszatetsző, de rátok akarnák mások kényszeríteni.
Egy 10 éve vega apuka
(amúgy a gyermekünk is az és hihetetlen milyen jól fejlődik, a dokik is meg vannak elégedve)
én is ilyen voltam. ne erőltessétek.
napköziben "megetettek" egész éjjel hánytam
Jó fej kisunokád van. Aki elutasítja a húst már gyerekkorában, az szellemileg, lelkileg már nagyon éretten érkezik a világban. Érzi, hogy a hús nem neki való. Egy igazi humánus kis emberke :-), tudat alatt elutasítja a gyilkolást (hiszen a húsevés nem más).
Egyébként a gyerekek 80%-a nem szereti a húst, csak a szülők erőltetik rájuk (én is ilyen voltam, világéletemben utáltam a húst - tényleg büdös, hiszen nem más, mint állati tetem - felnőtt koromra vegetárius is lettem).
Sok előnye fog származni belőle, mind mentálisan, mind fizikailag sokkal egészségesebb lesz, mint a többi gyerek! Ne erőltessétek a húst, zöldségekből is megkap minden tápanyagot, amire szüksége van a szervezetének.
Már bocsánat, de attól, mert egy gyerek épp nem akar húst enni, az nem azt jelenti, hogy éretten érkezik a világba :)
Oké, vega vagy, de azért túlzásokba ne essünk. Nem lesz attól valaki okosabb, mert csak zöldségeket beszél..izé..vagyis eszik, mint egy zebra.
Ajánlom a vegák figyelmébe a biológia órát, illetve ez alapján saját fogsoruk vizsgálatát. Elárulom, hogy az élővilágban a fogsorból látható, hogy melyik állat növényevő és melyik mindenevő. Azt is elárulom, hogy az ember fogsora mindenevő ;)
A gyerkőc pedig döntse el maga, szeretne-e húst enni. De mindkét oldalt meg kell vele ismertetni és majd ő eldönti, ízlik-e neki, vagy sem; vega lesz vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!