12 éves vagyok baj ha vega akarok lenni?
Attól, hogy anyukádék hülyeségre tanítanak, még nincs igaza...
"ráadásul ami állatot mi megeszünk ,azt direkte erre tenyésztik." ajjaj..téged mire tenyésztettek,kiscsillag-virág? :)
egyébként úgy látom nagyon megy azóta ez a kérdés,mert lényeges etikai-orvosi-vallási kérdéseket is feszeget a téma.Véleményem szerint a tendencia az kéne legyen,mondom ezt sokéves tapasztalattal a hátam mögött,hogy a cél valóban a növényevés legyen.De hát...ez nem így működik.Ha te nem eszed meg,akkor téged fognak,én valami ilyesmit érzek.A vegák meg hazudnak mikor azt állítják ,hogy minden frankón működik náluk.Szerintem nagyon kevés gyerek tud kijönni egészséges idegrendszerrel ebből a tortúrából amit a vegetáriánus szülők rájuk nézve optimálisnak gondolnak.Az ember BIZTOSAN mindenevő,ezt kár vitatni.Van akinek gyengébb,van akinek erősebb a szervezete,jobban tűri a nélkülözést.Teljesen felesleges itt vallásról,hitről beszélni.Ha annyira jó dolog hús nélkül élni,akkor minek beszélnek hús-pótló- élelmiszerekről egyáltalán?Ha nem hiányzik nekik akkor mit akarnak pótolni?És miért kell a Föld legtávolabbi sarkából idehozni a szuper vega kajákat,amikről átlag ember még csak nem is hallott,hogy léteznek?És ha 1000 éve a magyarok nem tudtak vegetáriánus életmódra áttérni ,akkor miért pont most? De kérem győzzön meg az akinek van ellenérve.És még egyszer hangsúlyozom,mindenkinek szíve joga eldönteni ,hogy mit kezd az életével,és azt hogyan magyarázza meg a másiknak.De az is biztos,leírom még egyszer ezt is: az ember nem növényevő állat.
"Az ember BIZTOSAN mindenevő,ezt kár vitatni."
valójában a tényeket kár vitatni...
én pont az a vegan vagyok, aki rühelli, hogy a vegan blogok, vlogok, papajával, mangóval, avokádó krémmel, meg húspótló szarokkal vannak tele...
gabonaféléket, hüvelyeseket, olajos magvakat, zöldségeket és szezonális gyümölcsöket eszem...
És jobb, ha tőlem tudod, az ősmagyarok igaz, nem voltan vegák, de az ő étkezési szokásaikban sokkal dominánsabb szerepe volt a növényeknek, mint ma amikor minden nap bevásárolnak sokan a teszkóban és húst esznek hússal...
nagypapám még igazi paraszt ember volt, 1 disznóvágás 1 évig ellátta hússal az egész családját, mivel annyi gabonafélét, zöldséget és egyéb növényi kaját ettek, hogy kitartott 1 disznó 1 évig is...
Ehhez képest, ma a "mindenevő" magyaroknak 60kg az évi húsfogyasztrási átlaguk...
".Szerintem nagyon kevés gyerek tud kijönni egészséges idegrendszerrel ebből a tortúrából amit a vegetáriánus szülők rájuk nézve optimálisnak gondolnak."
és szerencsére senki szervezetét nem érdekli a véleményed :D
".Szerintem nagyon kevés gyerek tud kijönni egészséges idegrendszerrel ebből a tortúrából amit a vegetáriánus szülők rájuk nézve optimálisnak gondolnak."
Még szerencse hogy az olyan egészségügyi szervezetek, mint a WHO, többezer gyereken végzett tanulmányainak nem ez lett az eredménye, hanem az, hogy a vegán étrend maximálisan egészséges fejlődést biztosít a gyerekek számára minden életkorban.
De nyilván a te - aki valószínűleg még életedben nem láttál vegetáriánus, vegán gyereket közelről-, minden tudományos állásponttól és ténytől mentes agymenésed a helyes, és nem az orvosok és dietetikusok véleménye.
Hús = teljes amino profilu fehérje, telített zsírok,
Gabona + olajos magvak + hüvejesek = teljes amino profilu fehérje, telítetlen zsírok, rostok...
Na mi és hol hiányzik a növényi étrendből, egyszer egy ilyen okoska kifejthetné már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!